Chutné a snadné kefírové placky nahradí i populární langoše

Jak vypadají a jak se připravují klasické langoše, to ví každý. Co ale kefírové placky? Pokud jste o nich nikdy neslyšeli, je nejvyšší čas je vyzkoušet. Mají řadu unikátů. A to jak z hlediska vynikající chuti, tak z hlediska snadné přípravy, nebo z hlediska toho, čím vším se dají kefírové placky naplnit.

Co budete potřebovat?

Máte chuť na tuto pochoutku? Pokud ano, je třeba vědět, co na ni budete potřebovat a bez čeho se neobejdete. Seznam jednotlivých ingrediencí je takový:

  • 500 ml kefíru
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžíce oleje
  • 500 g mouky
  • 50 g másla
  • Sůl

Připravte si těsto

Nachystat si těsto na kefírové placky opravdu není nic složitého. Na rozdíl od langošů se vyhnete jak kvásku, tak i kynutí. Vám bude stačit jenom dostatečně velká mísa, ve které všechny ingredience promícháte a zpracujete je v jednotné těsto. To by se pokud možno nemělo lepit na ruce a mělo by držet tvar.

Použijte náplň

Když je těsto hotové, tak z něho tvořte jednotlivé kefírové placky, které mohou připomínat běžný langoš. Zde však nezapomeňte také na jejich náplň. Tu dejte do středu, placku postupně od okrajů uzavřete v bochánek a z něho poté vytvořte opět placatý tvar. Tím bude náplň rovnoměrně rozložená uvnitř.

A co se dá použít jako vhodná náplň? Možností je celá řada. Můžete použít klasickou směs šunky a sýru, může se jednat o dušené houby, může jít o různé druhy zeleniny, hodí se také zelí, ale klidně i náplně z tvarohu a bylinek. Fantazii se meze nekladou.

Smažte na oleji

Kefírové placky se stejně jako langoše smaží. Proto vezměte hlubší pánev, nalijte na ní olej, ten rozehřejte a potom už můžete vkládat jednu placku za druhou. Tu smažte z obou stran do zlatova, potom ji vyjměte, nechte ji okapat a můžete servírovat. Jenom tak samotnou, jelikož na rozdíl od langoše už je dochucena. A to náplní, která se v tomto případě nachází uvnitř.

Laisser un commentaire