Citronová marmeláda bez vaření: Lahůdka za pár minut

Citronová marmeláda je lahůdkou, kterou budete milovat. A bude ji milovat i ten, co ji připravuje. Je velmi jednoduchá. Na rozdíl od klasických marmelád a také klasických džemů se totiž v tomto případě obejdete bez vaření. Tedy bez nutnosti zapínat sporák. Že to není možné? Ale je.

Co budete potřebovat?

Citronová marmeláda vznikne poměrně jednoduše. Stačí jenom 2 ingredience a je hotová. Že  nevěříte? Tak ji vyzkoušejte. Mezi nezbytné ingredience patří:

  • 1 kg citronů
  • 500 g cukru

Základem je připravit citrony

Jako první je třeba pustit se do přípravy samotných citronů. Měly by se použít ty, které jsou chemicky neošetřené, jelikož je budete do marmelády dávat včetně kůry. Důkladně je omyjte a potom je nakrájejte na menší kousky. Pokud v nich jsou jadérka, vyjměte je.

Namelte v mlýnku

Nyní prožeňte nakrájené kousky citronu přes mlýnek, aby byly jemně namleté. Cílem je nejenom jejich propasírování, ale i to, aby se z nich získala i šťáva. Měla by vzniknout namletá jemná hmota, která je základem marmelády.

Přidejte cukr

Nyní do směsi přidejte cukr. A důkladně míchejte. Ten zajistí dvě věci. První je ta, že bude vaše citronová marmeláda dochucena tak, aby nebyla až příliš kyselá. To druhé, co zajistí cukr je klad, kterým je to, že ji také dostatečně zahustí. Po promíchání máte vše hotovo.

Skladujte v lednici

Když je příprava za vámi, měla by být citronová marmeláda umístěna do čistých sklenic. Ty naplňte, zavřete a potom vše skladujte v lednici. V ní bude tato pochoutka delší dobu nachystána k použití. A nejenom, že vám bude chutnat, ale také díky obsahu prospěšných látek posílí vaši imunitu.

A jak ji využít? Možností je celá řada. Začneme klasikou, kdy si ji namažete na pečivo. Hodí se ale i jako přísada do jídel, nebo do různých dezertů. Též lze tuto směs použít na oslazení a dochucení čaje, nebo jako základ populárních domácích limonád.

Laisser un commentaire