Domácí pečivo bez kvasnic: Jednoduché, chutné a nadýchané

Myslíte si, že na domácí pečivo budete potřebovat droždí? Ukážeme vám, že to není nutné. Že se lze obejít i bez něho. Stačí vědět, jaké ingredience mít po ruce a jak s nimi pracovat. Výsledkem mohou být lahodné domácí housky, domácí rohlíky, nebo cokoliv jiného. Podívejte se, jak na to. Je to jednodušší, než si myslíte.

Jaké ingredience jsou nezbytné?

Už víte, co potřebovat nebudete. Je to droždí, nebo chcete-li kvasnice. Zároveň ale víme, bez čeho se naopak neobejdete. Jsou to tyto ingredience:

  • 400 g mouky
  • 250 g bílého jogurtu
  • 1 lžíci soli
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 vejce
  • Sůl, kmín nebo mák na posypání

Zpracujte těsto

Žádný kvásek, ale hned zpracování těsta. I v tom je tento recept na domácí pečivo tolik unikátní. Všechny jednotlivé ingredience dejte do mísy a začněte je zpracovávat. Použít můžete jak kuchyňského robota, tak i své ruce. Důležité je, aby těsto bylo opravdu velmi dobře propracované a aby bylo také jednotné.

Nachystejte domácí pečivo

Nyní je na vás, zda zvolíte spíše rohlíky, nebo housky. Pokud to bude první varianta, tak z těsta vyválejte kulatý tvar, ten nakrájejte na trojúhelníky a ty potom zabalte, až vznikne tvar rohlíku. Pokud plánujete housky, tak si vytvořte jednotlivé válečky, které ve formě pramenů pletete v housku. Následně už stačí své domácí pečivo jenom posypat. Mákem, hrubozrnnou solí, nebo třeba i kmínem, je to na vás.

Nyní do trouby

Když je vše nachystáno, tak dejte své domácí pečivo na plech vyložený pečicím papírem. Poté by měl zamířit do trouby předehřáté na teplotu 180 stupňů Celsia. A při té pečte asi po dobu 30 minut. Následně rohlíky nebo housky vyndejte a při pokojové teplotě je nechte chladnout. Následně je můžete ochutnat. Budete překvapeni jak z toho, jaká pochoutka vznikla tímto snadným postupem, a že jste se skutečně dokázali obejít bez droždí, které je v řadě obchodů nedostatkovým zbožím.

Laisser un commentaire