Domácí ruská zmrzlina: Připravte si doma oblíbenou pochoutku z dětství

Ruská zmrzlina byla v dřívějších dobách nesmrtelná klasika a jako jeden z mála odkazů sovětských dob vydržela až do dnes. Není se vůbec čemu divit. I dnes je pravá ruská zmrzlina tím nejlahodnějším mraženým dezertem, který lze na pultech obchodů nalézt.

Pamětníci ale i nad tou nejpovedenější soudobou variantou oblíbené pochoutky nešťastně s nostalgií vzpomínají na časy minulé, kdy tato zmrzlina chutnala tak nějak lépe. Výrobky v chladicích pultech obchodů nejspíš nezměníme. Pokud si ale chceme připomenout tu dávno ztracenou nenapodobitelnou chuť ruské zmrzliny, nemusíme vynalézat stroj času. Můžeme si ji totiž velmi snadno vyrobit i doma!

Recept na ruskou zmrzlinu:

  • 200 g kondenzovaného mléka
  • 500 ml smetany ke šlehání s obsahem tuku 33 %
  • obdélníkové dortové oplatky

Návod na přípravu je snadný!

Půl hodiny před zahájením výroby vložte mísu a šlehací metličky, které chceme použít při výrobě zmrzliny, do mrazáku vychladit.

Namrazené vybavení vytáhneme a do mísy nalijeme šlehačku, kterou nejvyšší rychlostí vyšleháme do tuhé pěny. Do šlehačky pomalu přilévejte kondenzované mléko a pokračujte ve šlehání na nejnižší rychlost zhruba další 1 minutu, aby se mléko důkladně promíchalo s ušlehanou smetanou.

Do obdélníkové dortové formy vložte oplatku, na ni nalijte smetanovou směs a svrchu zakryjte druhou oplatkou.

Takto připravenou budoucí zmrzlinu vložte do mrazáku nejméně na 4 hodiny, lépe však přes noc. Přesná doba, která bude potřeba na ztuhnutí domácí ruské zmrzliny závisí na parametrech a plnosti vašeho mrazáku.

Po ztuhnutí už pak stačí jen zmrzlinu ostrým nožem rozdělit na malé porce a postupně během horkých letních dnů „umlsávat“ a užívat si tu dokonale autentickou a nezředěnou smetanovou chuť.

Až jednou tuhle domácí dobrotu ochutnáte, už nikdy nebudete chtít kupovat ruskou zmrzlinu ze supermarketu. Ta totiž nikdy nebude tak neskutečně krémová.

Laisser un commentaire