I atypický prostor pod okny se dá efektivně využít díky originálnímu sezení s úložnými prostory

Co je problémem v mnoha interiérech? Úložné prostory a jejich celkový nedostatek. Jak se dá tento problém řešit? Stačí mít dobrý nápad. Když bydlíte v bytě nebo v domě klasických dispozic, máte mnoho možností, kam umístit klasický nábytek. Tato rodina však měla problém s tím, že jejich dům nebyl až tak úplně klasický. Byl to hlavně nepravidelný prostor pod okny, který bylo třeba nějakým způsobem využít. Klasický nábytek sem dát nešlo a tak se muž odhodlal k zajímavému kroku a vlastní výrobě.

Nejprve dřevěná konstrukce

Bylo jasné, že vzhledem k nepravidelnému tvaru a oknům nebude možné využít klasické úložné prostory, jako jsou třeba skříně, nebo komody. Je třeba využít vlastní konstrukci. Základem poslouží klasické dřevěné trámy, které vytvoří konstrukci potřebné velikosti a potřebné výšky. Aby byl prostor využití na maximum, bude konstrukce vytvářet pravoúhlé rohy a bude se táhnout od jednoho zlomu k druhému. Základem je to, aby konstrukce byla pevná a odolné.

Podlahová prkna budou po celém obvodu a jedno hlavní se bude nacházet jako hlavní předěl nepravidelného prostoru. Další trámky půjdou kolmo na základ, a to až do výše samotných oken. U nich je třeba demontovat parapety. Následně už stačí konstrukci spojit horní sadou dřevěných trámů. To nejtěžší je hotové. Stabilní a silný základ je připravený.

Vytvoření sedadla i bočnic

Jakmile je pevná konstrukce hotová, je možné začít dalšími kroky realizace. Je to jak samotné sedátko, tak i bočnice. Tím se celá konstrukce zakryje. Vhodným materiálem jsou různé dřevotřískové a jiné desky, které slouží jenom jako základ. Pamatujte na to, že v oblasti bočnic je třeba pamatovat na prostor pro dvířka, aby byly úložné prostory přístupné. Jednotlivé dřevotřískové desky se pomocí vrutů upevní na konstrukci a základ sedací plochy kombinované s úložným prostorem je hotový. Potom už stačí vyrobit požadovaná dvířka, která se namontují k danému otvoru, skrz který se budou moci v podstatě jakékoliv věci ukládat mimo zrak návštěv, i rodiny.

Už zbývá jenom finalizace

Ta spočívá ve dvou fázích. Nejprve je třeba udělat povrchovou úpravu, která spočívá nejprve v natření a poté i v nalakování samotné konstrukce. Odstíny volte tak, aby korespondovaly s nádechem vašeho interiéru. Mnoho lidí již může být po této fázi spokojeno, ale my budete ještě pokračovat.

A to sedací částí, kterou je třeba přece jenom ještě trochu vylepšit a zpevnit. A to pomocí sedací desky, která zajistí potřebnou nosnost, která by měla být v ideálním případě i několik stovek kilogramů. I ta by měla být natřena a ošetřena lakem. Tím jsou úložné prostory, ale i prostory k sezení nebo k odkládání věcí hotové. Tento postup jasně ukazuje, že i nepravidelné tvary v interiéru se dají efektivně využít. Je sice pravdou, že kupovaný nábytek sem nepasuje, ale když jste trochu zruční, zvládnete vše!

Laisser un commentaire