Nakládané vepřové maso je jednoduché. S kupovaným se nedá srovnat

Nakládané vepřové maso je skutečnou pochoutkou. A to nemáme na mysli variantu kupovanou, plnou soli a chemie. Máme na mysli variantu domácí, která chutná o poznání lépe. A hlavně jde o variantu, která je na přípravu velmi jednoduchá. Pokud nevěříte, přesvědčíme vás o opaku. Stačí jenom pár ingrediencí a tento postup.

Co budete potřebovat?

O tom, že příprava nakládaného vepřového masa je skutečně velmi jednoduchá, se budete moci přesvědčit poměrně snadno. Už na výčtu ingrediencí, kterých je opravdu jenom několik. Jedná se o tyto?

  • 3 kg vepřového masa
  • 4 bobkové listy
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 hrst bylinek

Nachystejte masovou směs

Nakládané vepřové maso se připravuje velmi jednoduše. Jako první si nakrájejte maso. My doporučíme krkovici a bůček, ale je jenom na vás, zda máte raději tučnější nebo libovější variantu. Maso nakrájejte na kousky a smíchejte se všemi ingrediencemi, aby vznikla jednotná, dobře ochucená směs.

Nyní do sklenic

Směs vepřového masa postupně ukládejte do sklenic. Snažte se jak o to, aby bylo maso upěchované, tak i o to, aby vrstva končila asi 3 centimetry pod hrdlem sklenice. To nejtěžší na vašem receptu je za vámi.

Vložte sklenice do trouby

Aby bylo vaše nakládané vepřové maso nejenom měkké, ale aby mělo i dobrou trvanlivost, je třeba sterilizace. A to tak, že jednotlivé sklenice vložíte do trouby, která bude předehřátá na teplotu 180 stupňů Celsia. Při této teplotě nechte sklenice v troubě po dobu 2 hodin. Následně teplotu zmírněte na 180 stupňů a nechte ještě asi 30 minut dodělávat.

Vyjměte a zavíčkujte

Hned jak sklenice z trouby vyjmete, je musíte také zavíčkovat. Důkladně víčko utáhněte a potom každou sklenici uložte na kuchyňskou linku, dnem vzhůru. Takto je nechte při pokojové teplotě pomalu chladnout. Následně je vaše nakládané vepřové maso hotové. První sklenici klidně ochutnejte a ty zbývající je možné uchovávat v chladu a temnu, tedy nejlépe ve vaší lednici.

Laisser un commentaire