Třešňový koláč s drobenkou láká na svou chuť, i na svůj vzhled

Kdo miluje ovocné koláče, ten by měl zbystřit. Tento recept na třešňový koláč s drobenkou by měl být ten první, který letos vyzkoušíte. A proč právě ten? To zjistíte celkem brzy. Jak z hlediska chuti tohoto dezertu, tak z hlediska jeho zajímavého vzhledu, ale i toho, že jeho příprava rozhodně není nijak náročná. I o tom vás náš recept snadno přesvědčí.

Co budete potřebovat?

Aby se vám třešňový koláč povedl, budete potřebovat správné ingredience. Zde se jasně ukazuje celková jednoduchost, jelikož je jich skutečně pouze několik. A to těchto:

  • 200 g másla
  • 1 vejce
  • ½ lžíce cukru
  • 2 lžíce mouky
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 lžíce škrobu
  • 600 g čerstvých třešní

Nachystejte si těsto

Jeho příprava je snadná. Těch několik ingrediencí, které jsou předepsány, jenom smícháte dohromady. Samozřejmě bez třešní. Díky tomu by mělo vzniknout velmi příjemné máslové těsto. Z něho následně ukrojte zhruba jednu třetinu, tu zabalte do potravinové folie a dejte do mrazničky. Právě tento krok je velmi důležitý proto, abyste mohli na závěr vytvořit onu žádanou drobenku.

Připravte si koláč

Nyní už se můžete pustit do přípravy koláče. Těsto lehce vyválejte do kruhového tvaru, kterým vyložíte dostupnou formu. Těsto by mělo pokrývat její spodní část a zároveň by mělo vytvářet také okraje, a to zhruba do výšky 2 centimetrů.

Do takto připraveného základu na koláč už budou patřit třešně. Ty je samozřejmě na místě před použitím vypeckovat, aby se vám třešňový koláč dobře jedl. Také je nechte chvíli odkapat, klidně je i mírně zmáčkněte, aby pustily přebytečnou šťávu. Tu následně můžete třeba vypít.

Na závěr přichází chvíle pro těsto v mrazáku. To vyjmete, vezměte hrubé struhadlo a na třeně ho rovnoměrně a důkladně nastrouhejte. Tímto způsobem vznikne ona potřebná drobenka.

Už jenom upéct

Finále je jednoduché. Svou formu s připraveným koláčem vložte do trouby předehřáté na teplotu 180 stupňů Celsia. Takto pečte po dobu asi 45 minut. Po této době by měl být výš třešňový koláč s drobenkou hotov. Stačí ho tedy vyndat, počkat až bude chladný a poté ho nakrájíte a hlavně ochutnáte.

Laisser un commentaire