Trubičky se zakysanou smetanou jsou snadné a lahodné

Také milujete lahodné trubičky, které jsou známým sortimentem mnoha cukráren? Ty stejné, možná i lepší, si můžete připravit i doma. Přinášíme vám recept, který vás ukáže dvě zajímavé věci. Jak jednoduché to může být a jak lahodnou pochoutku lze vytvořit za pomoci jenom několika málo ingrediencí.

Co budete potřebovat?

Aby se vám trubičky se zakysanou smetanou povedly, je třeba mít správné ingredience. Základem je pochopitelně těsto, na které budete potřebovat toto:

  • 250 g másla
  • 4 lžíce mouky
  • 4 žloutky
  • 250 ml zakysané smetany

Druhou složkou vašeho zákusku je samozřejmě krém, kterým budete své trubičky plnit. Na ten vám stačí jenom dvě ingredience, a to konkrétně tyto:

  • 300 ml zakysané smetany
  • 2 lžíce cukru

Začínáme těstem

Jako první se pusťte do přípravy těsta. Nechte povolit máslo, dejte ho do mísy a potom k němu přidejte všechny ingredience. Těsto je třeba důkladně zpracovat, nejlépe potom ručně. Na závěr z něho vytvořte bochánek a nechtě těsto 2 hodiny odpočívat v lednici.

Následně vezměte váleček a těsto vyválíte, do pokud možno obdélníkového tvaru. Mělo by být tenké nanejvýš pár milimetrů. Když je připraveno, tak ho po celé délce nařežete na dlouhé, stejně široké proužky.

Vytvořte trubičky

Když je těsto nachystané, tak berte jeden proužek za druhým a ten postupně namotávejte na formičky určené k přípravě trubiček. Pokud tyto formy nemáte, dá se improvizovat a vytvořit si je třeba z pečícího papíru.

Připravený základ trubiček se peče v troubě předehřáté na teplotu 180 stupňů Celsia. Doba pečení je asi 25 až 30 minut, podle potřeby, dokud nejste spokojeni se vzhledem, hlavně potom barvou.

Připravte si náplň

Když jsou trubičky upečené, můžete se pustit do přípravy náplně. Ta se skládá jenom ze dvou ingrediencí a tak je celkem jasné, jak vznikne. Obě složky dejte do mísy, vezměte mixér a důkladně je našlehejte.

Už jenom naplnit

V tuto chvíli máte vše připraveno a tak vám stačí udělat jenom poslední krok, a to trubičky naplnit. Můžete použít cukrářský pytlík. Pokud ho nemáte, tak použijte klasický sáček, nebo může pomoci také lžička.

Laisser un commentaire