Česnekový olej dochutí jídlo, stejně jako prospěje vašemu zdraví

Česnekový olej řada lidí zná hlavně jako dochucovadlo do jídel. Jde však o skvělého pomocníka pro lidské zdraví. Proto se ho naučíme připravit. Jeho domácí výroba je vždy podstatně lepší než varianty založené na tom, že si ho koupíme. Jak proto, že víme, co do něj dáváme, tak proto, že můžeme vybrat jenom ty nejlepší suroviny.

Užívejte pravidelně

Až si česnekový olej připravíte, tak ho můžete nejenom používat do jídel, ale je vhodné, když ho budete i sami užívat. A to každý den, po probuzení, hned na lačno. Takto byste měli konzumovat jednu lžičku. Pokud by na vás jeho chuť byla příliš silná, je možné ho smíchat s trochou medu, nebo i citronové šťávy, nebo sirupu. Důležité je ho do sebe nějak dostat.

Stačí dvě věci

Na česnekový olej budete potřebovat jenom dvě věci. Tou první je česnek a tou druhou je rostlinný olej. Česnek doporučujeme kvalitní, český, nejlépe ze své vlastní zahrádky. Olej by měl být také kvalitní, jelikož i ten sám o sobě může mít pozitivní vliv na lidské zdraví.

Příprava je jednoduchá

Když máte obojí po ruce, dejte česnek do uzavíratelné sklenice. Můžete ho použít celý, můžete ho nakrájet na menší kousky, stejně jako ho můžete i prolisovat. Když je na svém místě, zalijte ho olejem, až po okraj sklenice.

Poté sklenici pevně uzavřete a můžete ji nechat zhruba 3 – 5 dní na tmavém místě, kde je pokojová teplota. Občas s ní zatřeste, aby se ingredience promáchaly. Za tuto dobu se do oleje uvolní všechny důležité látky, které jsou v česneku obsaženy.

Můžete zkusit i jiné varianty

Základní česnekový olej umíte. Dále můžete zkusit i různé další varianty, které jsou založena na modifikaci klasického receptu. Můžete do nádoby přidat i různé bylinky, pokud chcete využít jejich sílu, stejně jako můžete přidat i trochu medu. Stejně tak někdo přidává i chilli papričky. Je to jenom na vás, čeho sílu chcete využít.

Co vše česnekový olej dokáže?

Jak na přípravu, to již víte. A k čemu všemu vám může být česnekový olej prospěšný? Podívejte se společně s námi. Má protizánětlivé vlastnosti a tak umí pomoci jak uvnitř vašeho těla, tak dokáže dokonce pomáhat také v rámci vaší kůže.

Umí eliminovat i řadu bolestí, a to v celém vašem těle. Kromě toho, že je mírní, také prospívá zdravý, aby se daná bolest v budoucnu neopakovala, jelikož dojde k vyřešení původního problému, který ji způsobuje.

Česnekový olej však není jenom skvělým pomocníkem pro zdraví. Napomůže dokonce i lidské kráse. A to jak pokud jde o kůži, tak i pokud jde o krásu vašich vlasů. Těm dodává také lepší zdraví a to stejné se dá říci i o vašich nehtech.

Laisser un commentaire