Palačinky s mákem jsou možná netradiční, ale velmi chutnou lahůdkou

Palačinky jsou populárním jídlem, které může mát několik modifikací. Jednu takovou si ukážeme a na jejich přípravu využijeme mák. Jakkoliv to zní zvláštně, doporučujeme tuto metodu vyzkoušet. Recept pochází z Francie a tato země je jak známo domovem skvělých chutí. A o tom vás přesvědčí i tento recept.

Co bude třeba?

Pokud pravidelně připravujete klasické palačinky, tak vás základní ingredience zase až tak nepřekvapí. Tedy dost možná až na tu jednu, kterou je v tomto případě mák. Zde je výčet všeho, bez čehož se neobejdete:

  • 3 vejce
  • 150 ml teplé vody
  • 250 ml mléka
  • 200 g mouky
  • 3 lžíce cukru
  • ½ lžičky soli
  • 25 g máku
  • 3 lžíce oleje

Nejprve nachystejte těsto

Čím se začíná, to je celkem jasné. Je to pochopitelně těsto, na které se použití všechny ingredience kromě oleje a také kromě máku. Těsto je vhodné připravit pomocí kuchyňského mixéru. Díky tomu se jednotlivé ingredience nejenom dokonale propojí, ale také dojde k tomu, že bude těsto dokonale nadýchané.

Když je těsto hotové, doporučuje se nechat ho chvíli odpočinout. Pokud spěcháte a máte hlad, použijte ho hned. Pokud ale máte čas, počkejte asi 15 minut a nechte těsto odležet. Potom ho ještě jednou krátce promixujte a tím je hotové. I tento postup se pozitivně podepíše na chuti i nadýchanosti, jakou budou vaše palačinky mít.

Standardně na pánvi

Připravit tyto palačinky není nic složitého. Vezměte vhodnou pánev, zahřejte ji a potom na ní přidejte olej. Dále už stačí nalít těsto tak, aby se rozlilo až do krajů, ale aby bylo dokonale tenké. Takto smažte do doby, než začnou být hotové okraje.

V tu chvíli přichází na řadu doba, kdy palačinku posypete mákem, který se dostane do horní části těsta, které je ještě lehce syrové. V tuto chvíli palačinku také otočíte a smažíte ji i z druhé strany. Když jste spokojeni, můžete jo z pánve vyklopit přímo na talíř a samozřejmě ochutnat. Je to lahoda, souhlasíte?

Laisser un commentaire