Bábovka, která je tou nejrychlejší, jakou jste kdy zkoušeli

Známou klasikou v segmentu českých dezertů je rozhodně bábovka. Různých variancí jsou desítky. My se podíváme na jednu z nejjednodušších. Proč právě na ni? Jelikož čas od času se hodí mít v zásobě recept, který se hodí upéct, pokud se má objevit nečekaná návštěva.

Ingredience nepřekvapí

Bábovka je obecně jednoduchým moučníkem, čemuž jasně odpovídá také seznam jednotlivých ingrediencí, které jsou potřeba. My je zúžili skutečně jenom na ty nejnutnější. A to:

  • 100 g změklého másla
  • 400 ml kondenzovaného mléka
  • 4 vejce
  • 250 ml mouky
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • 150 g rozinek
  • Cukr na posypání

Začínáme těstem

Jako první budete potřebovat povolené máslo, které začnete vyšlehávat a potom k němu budete přidávat další ingredience. Nejprve to budou všechna jednotlivá vajíčka a dále se bude jednat také o kondenzované mléko.

Když je všechno dobře rozmícháno, tak se mohou přidat i všechny zbývající ingredience. Opět je zde možné použít mixér, kde však doporučujeme zvolit spíše pomalejší otáčky. Díky tomu vznikne vláčné nadýchané těsto.

Přidejte také rozinky

Důležitou součástí při přípravě těsta je také použití rozinek. Ty můžete před použitím obalit v mouce, ale není to nijak nutný postup.

Dále je nasypete do těsta a to promícháte. Už ne pomocí mixéru, jelikož v tomto případě budete potřebovat spíše lžíci, abyste byli jemní.

Těsto do formy a do trouby

Těsto už můžete nalít do formy. Může se jednat o tu klasickou, stejně jako tu moderní silikonovou. V obou případech vás bábovka jistě zaujme svou chutí.

Dále už stačí rozehřát troubu na 180 stupňů a poté do ní formu s těstem vložit. Doba pečení by se pro dokonalost výsledku měla pohybovat v rozmezí 40 -45 minut.

A je hotovo

Když je bábovka upečená, vyndejte ji z trouby a nechte ji chvíli chladnout. Potom se ji můžete pokusit opatrně vyklopit.

Když je vyklopená, tak ji nechte ještě zchladit na pokojovou teplotu. Potom ji nakrájejte, můžete posypat moučkovým cukrem a ochutnávejte.

Laisser un commentaire