Hranolky z trouby jsou chutnější a také dietnější přílohou

Nemusí se vždy jenom smažit v oleji. Ukážeme vám recept na hranolky z trouby, díky tomu si můžete toto chutné jídlo připravit v dietní verzi. Nejenom, že tím prospějete svému zdraví. Až je ochutnáte, zaujme vás i to, že chutnají mnohem lépe. Stačí, když dodržíte náš postup přípravy.

Jaké ingredience budete potřebovat?

Klasické hranolky jsou sami o sobě snadným jídlem, jelikož postačí jenom jedna jediná ingredience v podobě brambor. Naše hranolky z trouby jsou lehce vylepšené, a tak bude ingrediencí o trochu více. Konkrétně budete potřebovat toto:

  • 500 g brambor
  • 1 lžičku červené papriky
  • ½ lžičky soli
  • Pepř podle chuti
  • 1 žloutek

Připravte si brambory

Jdeme na to. Hranolky z trouby by měly mít pochopitelně stejný vzhled a tvar, jako ty klasické. Proto začínáme tím, že vezmete bramboru, kterou nejprve důkladně oloupete. Potom vezmete nůž a začnete ji krájet na tvar hranolek. Snažte se o to, aby byly podobně velké, díky čemuž budou po přípravě všechny stejné konzistence.

Nachystejte si jejich ochucení

U klasiky by už šly do fritézy. My si však na naše hranolky z trouby připravíme ochucení. A to tak, že stačí v míse smíchat všechny jednotlivé předepsané ingredience. Měla by vzniknout hmota, která bude jemná a bude mít lehce načervenalou barvu.

Hranolky obalte

Nyní je třeba hranolky ve směsi na dochucení důkladně obalit. Stačí dát obojí do dostatečně velké mísy a vše důkladně promíchat, aby se chuť dané směsi dostala ke všem jednotlivým hranolkům.

Následně takto obalené a ochucení hranolky můžete postupně přesouvat na plech vyložený pečicím papírem. Vaším cílem by měla být rovnoměrnost a také to, že se žádné hranolky nesmí dotýkat.

Už jenom upéct

Poslední krok je snadný. Dejte je do trouby předehřáté na teplotu 220 stupňů Celsia. Při této teplotě je pečte asi 10 až 15 minut. Když tato doba uplyne, jsou vaše hranolky z trouby definitivně hotové.

Poté je z plechu vyndejte a můžete servírovat. Buď jako klasickou přílohu, nebo si je můžete dát i samotné, nejlépe třeba s chutným a domácím dipem.

Laisser un commentaire