Vanilkový krém, který povýší vaše dezerty na novou úroveň

Vyzkoušeli jste jich už několik, ale žádný nebyl dokonalý? To proto, že jste ještě nenarazili na tento vanilkový krém. Až ho vyzkoušíte, tak si můžete být jistí tím, že je zcela unikátní. A to jak pokud jde o jeho chuť, tak i pokud jde o jeho celkovou univerzálnost. Můžete si totiž být jisti tím, že ať už budete péct jakýkoliv dezert, tak tento vanilkový krém bude bezesporu tím pravým.

Jenom 5 ingrediencí

Vanilkový krém, který si představíme, má ještě jednu zcela unikátní přednost, na kterou se často zapomíná. Je velmi jednoduchý na přípravu. To potvrzuje také fakt, že k němu potřebujeme jenom 5 ingrediencí. Jaké to jsou?

  • 200 g másla
  • 2 vejce
  • 4 lžíce cukru
  • 100 ml mléka
  • Vanilka dle chuti

Připravit ho zvládne každý

Co budete na tento vanilkový krém potřebovat, to již víte. Nyní se podívejme také na to, jak ho připravit. Postup samotný je velmi jednoduchý. Základem jsou vajíčka, která začnete postupně vyšlehávat s cukrem. Když vznikne požadovaná hmota, tak můžete do směsi přidat také mléko. Lehce zamíchejte a můžete vše začít zahřívat. Nikam nespěchejte, aby nedošlo k tomu, že se mléko na sporáku spálí.

Základ na vanilkový krém zahřívejte pomalu a nezapomínejte na stálé a také pravidelné míchání. A to do té doby, dokud směs nemá hustší konzistenci. Následně vypněte sporák, nechte chvíli vychladnout a vmíchejte vanilku. Čím jí bude více, tím intenzivnější chuť můžete čekat. Dále už stačí jenom vmíchat máslo, které se ve směsi rozpustí a spojí.

A je hotovo

Když vše lehce vystydne, použijte ještě kuchyňský mixér, díky kterému vznikne hmota, která už se jenom nechá vychladit. Váš vanilkový krém by měl být nejenom dokonale vláčný a nadýchaný, ale měl by také držet svůj tvar, stejně jako nelze zapomínat ani na to, že by měl být také dokonale chutný. A nyní, když ho máte, je na vás, do jakých konkrétních dezertů ho použijete.

Laisser un commentaire