Vláčné palačinky připravíte snadno. Stačí správné suroviny

Milujete palačinky, ale ne vždy se vám povedou? Může to být i špatným těstem. My si ukážeme, jak by mělo vypadat to správné. Díky němu budou vaše palačinky jednoduché, budou také vláčné a jejich chuť si zamiluje každý.

Stačí jenom běžné věci

Nebojte se jakýchkoliv záhadných a tajných ingrediencí. Na tyto palačinky vám postačí jenom běžné suroviny, které koupíte v nejbližším obchodě. Jedná se o tyto:

  • 1 hrnek mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek vody
  • 2 vejce
  • 1 hrnek cukru
  • 1 lžička soli
  • 40 ml oleje

Na těsto použijte mixér

Pokud jste někdy dělali palačinky, tak jistě víte, že jejich základem je těsto. A to vznikne velmi snadno. Stačí v míse smíchat všechny ingredience dohromady. Důležité je zde použít kuchyňský mixér, díky kterému budete mít jistotu, že se vše dokonale promíchá, stejně jako budete mít jistotu toho, že vznikne vláčná nadýchaná hmota, která je pro palačinky nejlepší.

Důležité je míchat těsto dostatečně dlouho, ale ne nijak velkou rychlostí. Je totiž třeba, aby se propojily všechny ingredience a těsto bylo lehce nadýchané, ne však příliš agresivně přešlehané.

Na pánev správné množství

Pokud máte pánev na palačinky, použijte ji. Pokud ne, stačí vám i ta běžná. Na ní rozehřejte trochu oleje a nalijte těsto. Toho by mělo být tolik, aby se rozlilo do stran, ale ne moc, jelikož cílem je zachovat palačinky tenké. I to se následně podepisuje jak na jejich chuti, tak i na jejich vláčnosti, kterou si díky tomu budou moci zachovávat.

Když uvidíte, že se již okraje palačinek začínají propékat, je to ta pravá chvíle pro to, ji otočit. Smažte ji chvíli i z druhé strany a potom ji lze z pánve přendat na talíř. A stejně postupujte i u dalších. Tím jsou palačinky hotové a vám už jenom zbývá přemýšlení nad tím, čím je naplníte. Možností je celá řada, od marmelády, přes tvaroh a šlehačku, až po různé čokoládové nebo lískooříškové krémy.

Laisser un commentaire