Pečené mleté maso je rychlou pochoutkou z jednoho pekáče

Mleté maso, to není jenom karbanátek, nebo sekaná. Může jít také o tuto, velmi jednoduchou pochoutku, která vznikne v jednom pekáči. Koho zajímá zajímavé použití mletého, ten by se měl na tento recept stoprocentně zaměřit.

Ingrediencí je jenom pár

Že je toto mleté maso z jednoho pekáče snadným receptem, to potvrzuje i množství ingrediencí, které je potřeba. A je jich opravdu jenom pár. Konkrétně si připravte:

  • 500 g mletého masa
  • 300 g brambor
  • 4 vejce
  • 200 g cibule
  • 50 g majonézy
  • 150 g sýra
  • Sůl a pepř

Nachystejte si ingredience

Abyste nemuseli těmito kroky ztrácet čas později, je vhodné začít s přípravou ingrediencí hned na začátku. Začnete tím, že si najemno nakrájíte cibuli a také nastrouháte sýr. Také si můžete již oloupat brambory, které budete následně strouhat.

Osmažte cibuli

Začneme cibulkou, kterou je třeba si osmažit na pánvi, na troše tuku. Cibule by měla nejenom zesklovatět, ale měla by také i lehce zhnědnout. Pozor však na to, aby nebyla připálená.

Nachystejte směs z vajec

Nyní si můžete vzít uvařená vejce, která jako první oloupete, potom je nasekáte na menší kousky a smícháte je s připravenou majonézou do jemné směsi.

Můžete se pustit do práce

Jako první si vezměte plech, dejte na něho pečicí papír a potom na něho pokládejte placky z mletého masa, které také osolíte a opepříte.

Na každou placku následně přijde také trocha osmažené cibule, dále směs vajíčka a majonézy a potom také vrstva strouhaných brambor.

Na závěr je tu ještě vrstva strouhaného sýru, se kterým se toto mleté maso zajímavě zapeče, což mu dodá na ještě lepší chuti.

Můžete upéct

Jaký je poslední krok, to již určitě tušíte. Je třeba předehřát si troubu na teplotu 180 stupňů Celsia. Do trouby následně vložíte plech a pečete asi 30 minut. Potom takto připravené mleté maso vyndáte a již ho můžete servírovat.

Laisser un commentaire