Bramborová hnízda jsou rychlým a sytým jídlem, které zvládne každý

Rychlé jídlo nemusí být špatné. Právě naopak. Tato bramborová hnízda to jasně potvrzují. Zaujmou už svým vzhledem. A co teprve chutí. Pokud je chcete také vyzkoušet, přinášíme vám recept, se kterým to bude hračka. I pokud patříte mezi začátečníky, zaručeně si s tímto jídlem poradíte.

Úplně běžné ingredience

Možná nebudete muset chodit ani na nákup, jelikož věci na bramborová hnízda najdete i ve vaší kuchyni. Potřeba bude jenom pár věcí, a to konkrétně těchto:

  • 800 g brambor
  • 40 g másla
  • 150 g sýra
  • Sůl a pepř
  • Sádlo
  • 400 g mletého masa
  • 1 cibuli
  • 1 vejce

Začneme bramborami

Jako první si na své bramborová hnízda nachystáte jednu ze dvou hlavních surovin. V tomto případě se jedná o brambory, které je třeba nejprve oloupat, potom uvařit ve slané vodě a následně je propasírovat. V tu chvíli je smícháte také s máslem, jako byste dělila základ na bramborovou kaši. Když jsou hotové, nechte je chladnout.

Připravte si také maso

Mezi tím, co se brambory vaří, si nachystejte také mleté maso. To dejte do mísy, osolte a opepřete a přidejte k němu syrové vejce a také najemno nakrájenou cibuli. Dále k masu přidejte asi 100 g nastrouhaného sýra. Vzniknout by měla homogenní masová směs.

Jdeme na tvoření hnízd

Jako první si začnete tvořit jednotlivá bramborová hnízda. Těsto na brambory si rozdělte na několik stejně velkých kuliček. Ty potom vezmete do ruky.

V ruce, ve svých dlaních z nich několika pohyby udělejte placky, které budou lehce hlubší, a budou opravdu připomínat hnízdo. Tyto placky dejte, jednu vedle druhé do připraveného pekáče, který jste před tím vymazali sádlem.

Jakmile máte bramborová hnízda hotová, už na ně můžete dávat masovou směs. I z nich si vytvořte kuličky. Jejich počet by měl odpovídat počtu hnízd, do kterých je následně vložíte.

Pečte v troubě

Vše je nachystáno a tak svá hnízda z brambor můžete vložit do trouby. A to rozehřáté na 200 stupňů. Při této teplotě pečte asi 40 minut. Potom vyndejte, každé hnízdo posypte zbývajícím strouhaným sýrem a dejte zpět do trouby zapéct, na dobu asi 10 minut.

Následně už můžete vyndat definitivně a horká hnízda naservírovat na talíř. Nic nezkazíte, pokud je před tím ještě posypete čerstvou bylinkou.

Laisser un commentaire