Bramborová hnízda jsou skvělým spojením masa i přílohy

Maso a brambory jsou věčnou klasikou. Nebojte se a spojte dané ingredience dohromady. Vzniknou tato bramborová hnízda. Kromě skvělé chuti na nich oceníte také to, že jsou jednoduché na přípravu a chystají se v jednom pekáči. Tak jdeme na ně.

Co budete potřebovat?

Bramborová hnízda se dělí na dvě části. Na bramborový základ a také na masovou náplň. Pro přehlednost oddělíme i ingredience. A začneme základem. Na ten mějte:

  • 800 g brambor
  • 40 g másla
  • 50 g sýra
  • Sůl a pepř dle chuti

Dále budete potřebovat masovou náplň. Zvolit můžete buď vepřové, nebo hovězí maso, či populární směs. Konkrétně bude potřeba:

  • 400 g mletého masa
  • 1 cibule
  • 100 g sýru
  • 1 vejce
  • Sůl, pepř a česnek dle chuti

Nachystejte si brambory

Brambory je třeba jako první oloupat a potom je uvařit v osolené vodě. Potom se přecedí a následně se pomocí šťouchadla vytvoří hmota, která je základem na klasickou bramborovou kaši. Následně do této hmoty vmíchejte máslo, stejně jako sýr a pokud je to třena, dochuťte ji solí a těstem. Poté můžete nechat při pokojové teplotě chladnout.

Nachystejte si maso

Když brambory chladnou, tak připravujte maso. Základem bude cibule, kterou  nakrájíte na jemné kousky. Potom k ní přidáte maso. Vše promícháte a ochutíte solí, pepřem a případě i jiným populárním kořením. Potom přidejte ještě vejce, které směs spojí a nastrouhaný sýr. Ještě jednou propracujte a máte hotovo.

Vytvářejte bramborová hnízda

Vše potřebné je nachystáno. Do ruky berte vždy kousek těsta, ze kterého vytvarujte kouli. Každá by měla mít pokud možno stejnou velikost.

Následně danou kouli lehce zmáčkněte, díky čemuž vznikne placka, kterou vložíte do pekáče, který můžete vymazat sádlem, pokud chcete zabránit připalování. Jednotlivá bramborová hnízda se mohou dotýkat.

Na každé hnízdo následně dáte také kouli z masa. Velikost by měla pokud možno odpovídat velikosti vašich hnízd i tomu, kolik porcí chcete celkově připravit.

Upečte v troubě

Když jsou přípravné práce za vámi, mohou bramborová hnízda s mletým masem zamířit do trouby. Tu předehřejte na teplotu 200 stupňů Celsia. Při této teplotě vaše jídlo pečte asi 40 minut.

Po upečení můžete vyndat a servírovat. V jednom pekáči vznikla příloha i maso, které vás po ochutnání zaujmou svou dokonalostí. Přejeme dobrou chuť.

Laisser un commentaire