Kuřecí kapsa se zeleninou ukáže, že to jde i bez šunky

Kuřecí kapsa se zeleninou vám ukáže, že drůbeží maso nemusíte stále plnit jenom klasikou v podobě šunky a sýru. Až tuto verzi zjistíte, budete si jisti, že tato verze je o poznání lepší než ta, kterou jste dělali dříve. A jak zajistit, aby se vám povedla? Stačí dvě věci. Správné ingredience a náš postup.

Nachystejte si ingredience

Aby se vám kuřecí kapsa se zeleninou povedla, je třeba mít všechny ingredience, které předepisuje náš recept. Konkrétně se jedná o tyto:

  • 1 kg kuřecích prsou
  • 60 g rajčat
  • 60 g papriky
  • 60 g zeleného hrášku
  • 60 g hustého jogurtu
  • 1 lžíci bazalky
  • 1 lžičku olivového oleje
  • 1 lžičku soli
  • ½ lžičky pepře

Nachystejte si maso

Jako první si na své kuřecí kapsy nachystáte maso. To je třeba jako první očistit a potom také správně nakrojit. To z důvodu, aby se vám dobře plnilo. Potom smíchejte sůl, pepř a bazalku s olivovým olejem. Vznikne vám marináda, kterou na vaše kuřecí maso namažte a nechte ho marinovat minimálně 15 minut.

Připravte si zeleninu

Následujícím krokem je příprava zeleniny. Papriky a rajčata nakrájejte na kousky, přidejte k nim sterilovaný hrášek bez nálevu a dále přidejte také jogurt. V tuto chvíli vše důkladně promíchejte. Vznikne vám jakýsi salát s jogurtovou zálivkou, který však nebudete jíst samotný, ale využijete ho právě pro vaše kuřecí maso.

Maso naplňte

Nyní si znovu vezmete svá kuřecí prsa a začnete je zeleninovou směsí s jogurtem důkladně plnit. Nejenom, že by směs měla být uvnitř nich samotných. Pokud bude i trochu přesahovat přes okraj masa, rozhodně to není na škodu.

Vše do trouby

Maso dejte do zapékací mísy nebo do pekáče a můžete ho vložit do trouby. Tu mějte rozehřátou na teplotu 200 stupňů. Optimální doba pečení je 40 minut. Pokud by to bylo potřeba, tak můžete během přípravy maso i podlít.

A je hotovo

Když uplyne stanovený čas, je vaše kuřecí kapsa se zeleninou hotová. A můžete servírovat. Jako příloha se hodí to, na co jste běžně zvyklí. Může se tedy jednat jak o opečené brambory, tak o hranolky, stejně jako o populární krokety.

Když všem oznámila, že bude k obědu kuřecí kapsa, rodina se těšila na osvědčenou kombinaci sýru a šunky. Jaké bylo jejich překvapení, když jim na stole přistálo maso se zeleninou. Ochutnali a toto řekli

Laisser un commentaire