Pštrosí vejce je skvělou pochoutkou z mletého masa

Když je v jídelníčku napsáno, že se podává pštrosí vejce, nemusí se hned jednat o to, co si myslíme. Může jít o pochoutku z mletého masa, která je také velmi populární. V principu jde o běžné slepičí vejce zabalené v mletém mase. A jak to chutná? To zjistíte, když vyzkoušíte tento náš recept.

Co budete potřebovat?

Aby se vám takzvané pštrosí vejce povedlo, neobejdete se bez správných ingrediencí. Těch je pár a jsou zcela běžné. Konkrétně tedy:

  • 250 g mletého masa
  • 4 vejce
  • 3 lžíce nasekané pažitky
  • ½ lžičky pepře
  • ½ lžičky granulovaného česneku
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Olej na smažení

Tolik k základu na pštrosí vejce. Když je vytvoříte, budou se ještě obalovat a tak je třeba mít po ruce ingredience na klasický trojobal. Tedy mouku, vajíčka a také strouhanku.

Dejte vařit vajíčka

Jako první je nutné nechat uvařit vajíčka. Dejte je do studené vody, přiveďte k varu a vařte je po dobu asi 6 minut. Díky tomu budou uvařena na tvrdo, s jemně vláčným žloutkem. Potom je nechte chladnout a následně oloupejte.

Připravte si maso

Když se vajíčka vaří nebo chladnou, můžete si na své pštrosí vejce připravit maso. To dejte do mísy, přidejte veškeré koření, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte, aby vznikla směs požadované konzistence a také dobré chuti. Tímto krokem máte vše připraveno.

Vyrobte pštrosí vejce

Nyní si masovou směs rozdělte na 4 díly. Z každého udělejte na potravinové folii placku a na ní dejte jedno celé vejce. Opatrně ho za pomoci folie zabalte tak, aby vaše jídlo mělo pokud možno skutečně tvar, který bude připomínat vajíčko. Takto postupujte i u zbývajících porcí.

Své pštrosí vejce obalte v trojobalu. Tedy nejprve v mouce, potom ho obalte také ve vajíčku a následně ve strouhance. Pokud chcete křupavější vrstvu, můžete tento postup ještě jednou opakovat.

Už jenom osmažit

Posledním krokem je důkladné smažení. V hlubší pánvi rozehřejte olej a do něho postupně vkládejte svá pštrosí vejce. Smažte je důkladně ze všech stran jak proto, aby měla hezkou kůrku a byla křupavá, tak i proto, aby bylo maso dokonale tepelně upravené ve všech vrstvách.

Laisser un commentaire