Kuřecí v těstíčku je rychlou pochoutkou i pro začátečníky

Kuřecí v těstíčku je receptem, který se vám bude hodit vždy, kdy chcete připravit jídlo, které bude snadné a rychlé. I pokud patříte mezi začátečníky, tak si můžete vytvořit pochoutku, kterou budete milovat nejenom vy, ale každý, komu dáte toto skvělé jídlo ochutnat.

Připravte si ingredience

Aby se vám kuřecí v těstíčku povedlo, je třeba si nachystat všechny nezbytné ingredience. Je jich jenom několik, ale dohromady umí vytvořit báječnou chuť. Po ruce je třeba mít:

  • 2 kusy kuřecích prsou
  • 3 vejce
  • 1 lžičku koření na kuře
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce škrobu
  • Olej na smažení

Připravte si maso

Kuřecí maso si nejprve omyjte, potom ho osušte, následně ho také očistěte a pusťte se do jeho krájení. Cílem by mělo být vytvořit tenké nudličky.

Když máte kuřecí nudličky hotové, vezměte si ostrý nůž a jejich strany lehce nařízněte. Díky tomu se do nich lépe dostane koření a budou tak mnohem více chutnat.

Začněte ochucovat

Své kuřecí maso můžete začít ochucovat. Nejprve tak, že do něho nasypete směs koření na kuře a vše zamícháte, aby se koření dostalo na všechny kousky.

Potom můžete přidat i všechny ostatní ingredience. Ty nemícháte zvlášť, jelikož by měly všechny přijít do mísy nebo na talíř, kde máte svoje kuřecí maso. Vejce však nepřidáváte celé, ale přidáte jenom vaječné žloutky.

Připravte pěnu z bílků

Co s danými bílky? I na to je jednoduchá odpověď. Vezměte si kuchyňský mixér a vyšlehejte z nich pěnu, která bude mít spíše krémovou konzistenci.

Nyní můžete vzít maso, které je dokonale obalené v koření a ve směsi dalších ingrediencí. Vždy vezměte jednu nudličku a tu obalte ve směsi vaječných bílků.

Smažte na pánvi

Každý takto kompletně obalený kousek masa už může zamířit do pánve, kde své kuřecí nudličky smažíte na vrstvě oleje. S to zhruba 2 minuty, tak aby bylo maso prosmažené, ale nebylo uvnitř vysušené.

Maso by mělo mít při vyndávání hezkou barvu, která doslova láká k zakousnutí. Je třeba kuřecí kousky obalit takzvaně dozlatova.

Můžete servírovat

Krok poslední? Samozřejmě servírování. Jako příloha pro kuřecí v těstíčku se hodí vařené brambory, ale stejně tak i brambory, nebo krokety.

Laisser un commentaire