Sladký sýr v čokoládě je neobvyklou, ale báječnou pochoutkou

Víte, že existuje sladký sýr? A že je základem jednoduchého receptu? Pokud ne, obojím vás společně provedeme. Ukážeme vám jak samotný recept, tak i postup přípravy. Ta je natolik jednoduchá, že ji zvládne i ten, co je v kuchyni první den.

Co budete na sladký sýr v čokoládě potřebovat?

Je to pouze několik ingrediencí, které dohromady vytvoří něco skvělého. Základem bude náplň, na kterou je třeba mít po ruce:

  • 400 g mascarpone
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 40 g másla

Druhou složkou je poleva, která bude už podle názvu čokoládová. I tady nečekejte složitosti a nachystejte si jenom:

  • 160 g čokolády
  • 30 ml oleje

Začínáme čokoládou

Ne, není to náplň, ale je to poleva, kterou se bude začínat. Její příprava není nic složitého, protože stačí pomalu rozehřát čokoládu buď na sporáku, nebo ve vodní lázni a potom do ní přidat olej. Měla by vzniknout homogenní směs.

Když je čokoláda připravena a má správnou konzistenci, vezměte si formu na sladký sýr. Nejlepší je forma silikonová. Každou z daných formiček čokoládou velmi důkladně vymažete jak na dně. Tak i na okrajích.

Celou formu následně přesunete do mrazáku. Nízká teplota zaručí, že čokoláda rychle ztuhne a bude držet tvar. Nechte v mrazáku 10 minut a potom přesuňte do klasické lednice.

Připravte si sýr

Sladký sýr v čokoládě se skládá ze dvou ingrediencí. Tou druhou je náplň, která vznikne taktéž velmi jednoduše. Dejte všechny ingredience do připravené mísy.

Vezměte si kuchyňský mixér, který vám usnadní práci a pusťte se do míchání. Mělo by dojít k tomu, že se ingredience propojí a že vznikne příjemně nadýchaná homogenní hmota.

Následně vezměte lžíci a svou sýrovou náplň dejte buď do klasického cukrářského sáčku, nebo improvizujte s použitím igelitového sáčku, u kterého ustřihnete spodní roh.

Následně vyndejte formu s čokoládou z lednice a do každé konkrétní formičky můžete natlačit trochu sýrové náplně.

Snažte se o celkovou rovnoměrnost. Náplň poté pomocí lžíce uplácejte, aby jí byla plná formička a aby byl její vrch zarovnán s okrajem formy.

Na závěr přijde opět čokoláda, kterou každou z jednotlivých naplněných formiček již zalijte. Pokud trochu čokolády poteče stranou, není to na škodu.

Nechte znovu ztuhnout

Dejte formu znovu asi na 10 minut do mrazáku, aby došlo k tomu, že čokoláda důkladně ztuhne a že bude držet svůj tvar.

Potom můžete ze svých silikonových formiček jednotlivé kousky opatrně vyloupnout. Pozor na to, aby se vám čokoláda nelámala.

Když jste hotovi, můžete podávat. Vytvořili jste jedinečnou a netradiční pochoutku, kterou si musí stoprocentně zamilovat každý.

Laisser un commentaire