Sýrové bulky už nemusíte kupovat. Takto si je upečete doma

Sýrové bulky jsou velmi populárním pečivem, které z obchodů jistě velmi dobře znáte. Víte však, že si je můžete připravit i doma? My vám ukážeme, jak se to dá zvládnout velmi jednoduše. Stačí jenom dodržet množství přísad a správný postup.

Co budete potřebovat?

Aby se vám sýrové bulky povedly jak s ohledem na jejich vzhled, tak i s ohledem na jejich chuť, je třeba mít správní ingredience. Toto je jejich výčet:

  • 600 g mouky
  • 2 lžíce cukru
  • ½ lžičky soli
  • 11 g suchých kvasnic
  • 2 lžíce oleje
  • 250 ml vody
  • 100 g sýra
  • 1 velké vejce

Nachystejte si těsto

Sýrové bulky se skládají především ze správného těsta. To si vytvořte tak, že začnete postupně míchat všechny ingredience dohromady, až vznikne těsto, které se svou konzistencí může lehce lepit na ruce.

Když je těsto hotové, vytvarujte z něho bochánek, který dejte do hlubší mísy. Tu následně můžete přiklopit utěrkou a dát i s těstem na teplé místo. Zhruba na hodinu, během které vám těsto dokonale nakyne.

Dále je třeba těsto opět pořádně zpracovat a hníst a následně je třeba ho opět dát na teplé místo, asi na 40 minut. Toto dvoufázové kynutí má pozitivní vliv na jeho strukturu.

Vytvářejte bulky

Když je těsto hotové, vždy z něho kousek odkrojte a vytvořte kuličku. Aby byly vaše sýrové bulky pokud možno podobné, je třeba, aby byla každá stejně velká a těžká.

Z kuliček vytvořte placky, které by měly mít výšku kolem jednoho centimetru. Potom je můžete dát na plech s pečicím papírem, kde je nechte čtvrt hodiny odpočinout.

Než je dáte do trouby, je nutné také rozšlehat vajíčko, kterým je potřete. Potom je posypte také strouhaným sýrem. V tu chvíli jste připraveni.

Pečte v troubě

Jak jistě tušíte, sýrové bulky se pečou klasicky v troubě. A to při teplotě 180 stupňů Celsia po dobu asi 15 – 20 minut. Vhodné je sledovat, až bude mít sýr správnou barvu.

Potom je vyndejte z trouby a nechte je vystydnout. Pokud chcete chuť ještě trochu vylepšit, potřete je horké trochou másla.

Po vychladnutí můžete ochutnat. Měly by být na povrchu křupavé, uvnitř krásně nadýchané a vláčné a na chuť bezkonkurenční.

Laisser un commentaire