Italský koláč s citronem uchvátí chutí i vláčností

Italská kuchyně je vyhlášená nejenom pizzou a těstovinami, ale i dezerty. Zkuste tento italský koláč a pochutnáte si jako ještě nikdy. To vám garantujeme. Až ho ochutnáte, může si být jisti, že vás zaujme jak jeho vláčnost, tak i nádech a lehká kyselost citronu. Pojďte ho zkusit podle tohoto receptu.

Co budete potřebovat?

Podívejte se na seznam ingrediencí. Na nich vás pozitivně překvapí, že se nemusí jednat o typické autentické italské suroviny, ale může jít o ty, které bez problémů pořídíte i tady. Na recept si nachystejte toto:

  • 3 vejce
  • 12 lžic cukru
  • 12 lžic oleje
  • 12 lžic mléka
  • 12 lžic mouky
  • 7 g prášku do pečiva
  • 1 špetku soli
  • 1 citron

Těsto je jednoduché

Jako první musí do misky přijít vejce a také špetka soli. Použijte kuchyňský mixér a mixujte po několik minut, dokud nevznikne nadýchaná hmota. Až potom do ní přidejte další ingredience. A to olej, mléko, ale také kůru z vašeho citronu. Potom znovu vezměte kuchyňský robot a znovu mixujte do hladké nadýchané podoby.

Na závěr přidejte mouku, šťávu z citronu a také prášek do pečiva. I zde se dá použít mixér, ale doporučujeme vám výrazně zpomalit otáčky. Nebo míchejte klasicky ručně, a to lžící. Do doby, než bude těsto propojené a jednotné a hladké.

Nyní do formy

Připravte si formu, ideálně o průměru kolem 20 centimetrů. Je třeba ji vyložit pečicím papírem, aby se váš italský koláč nepřipálil. Potom už stačí do formy jenom jednoduše nalít vaše těsto. Několikrát s formou zahrkejte, díky čemuž dosáhnete toho, že z těsta vyplavou na povrch případné vzduchové bublinky, které by kazily jeho strukturu.

Pečte půl hodiny

Troubu si předehřejte na 180 stupňů a potom do ní váš italský koláč vložte. Ideální doba pečení je v rozmezí 25 až 35 minut. Sledujte svůj dezert a až bude mít hezkou barvu, zkuste do něho píchnout špejlí a když se na ni těsto nebude lepit, je vše hotovo.

Vyndejte ho z trouby, vyklopte ho z trouby a nechte chladnout při pokojové teplotě. Před nakrájením ho můžete ještě lehce posypat moučkovým cukrem, nebo jinak nazdobit. To už ale záleží jenom na vás.

Laisser un commentaire