Univerzální krém z mléka, cukru a žloutků zvládne každý

Na dorty, různé dezerty a zákusky. Tam všude se dá použít tento univerzální krém z mléka, žloutků a cukru. Pokud něčím nadchne, tak je to jeho lahodná chuť, skvělá konzistence, ale také jeho maximální jednoduchost, pokud jde o přípravu. Jestliže jste stále nenašli ten nejlepší recept, s tímto stoprocentně vedle nešlápnete.

Co budete potřebovat?

Aby se univerzální krém povedl, je třeba zachovat nejenom správný technologický postup, ale je třeba zachovat i správné množství ingrediencí. Ty jsou jasným základem úspěchu. Které to jsou a bez čeho se neobejdete? Připravte si:

  • 350 g másla
  • 2 žloutky
  • 300 g cukru
  • 200 ml mléka
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 1 lžičku rumu

Začínáme s mlékem a žloutky

Jako první je třeba začít s kombinací mléka a žloutků. Ty je třeba si rozšlehat a potom k nim postupně, za stálého míchání přidávat také mléko. Když je vše smícháno, můžete se pustit do přidání dalších ingrediencí, v podobě cukru. V tu chvíli můžete začít také se zahříváním. To vám pomůže jak v propojení ingrediencí, tak i v tom, že se vám cukr mnohem jednodušeji a také rychleji rozpustí. Když dosáhnete bodu varu, držte ho asi tři minuty. A to za stálého míchání. Potom vypněte sporák a nechte směs pomalu pozvolna chladnout na pokojovou teplotu.

Nyní je čas na zbývající ingredience

Jakmile má směs pokojovou teplotu, můžete do ní vmíchat také rum a dále i máslo, které jste nechali při pokojové teplotě povolit. Důležité je myslet na intenzitu míchání, a tak je dobrým pomocníkem kuchyňský šlehač. Ten zajistí nejenom to, že se máslo do mléka vmíchá mnohem jednodušeji, ale zajistí také mnohem nadýchanější a krémovitější konzistenci. Jakmile jste s ní spokojeni, máte hotovo.

Univerzální krém, který lze modifikovat

Jakmile víte, jak tento univerzální krém vytvořit, je možné ho i snadno modifikovat. Třeba přidáním kakaa nebo jiných příchutí, díky čemuž mohou vzniknout různorodé lahodné krémy zajímavých chutí.

Laisser un commentaire