Socialistická šunka s křenem je minulostí. Zkuste smaženou verzi se sýrovým krémem

Vzpomínáte si na dobu, kdy byla součástí většiny jídelníčků šunka s křenem? Na tu zapomeňte a zkuste něco lepšího. Smažené šunkové rolky. Už název jistě způsobil to, že se o toto jídlo začínáte zajímat. A to je dobře. Může posloužit nejenom jako perfektní chuťovka na váš stůl. Může se také jednat o velmi povedený předkrm. Chcete ho zkusit? Tak pojďme na to.

Jaké ingredience budete potřebovat?

Ty hlavní jistě již tušíte, jelikož se bude jednat o šunku, dále o sýrovou náplň a také něco na obalení. Aby se vám šunkové rolky skutečně povedly, je třeba zná přesné množství jednotlivých ingrediencí. Tady jsou.

  • 20 plátků kvalitní vepřové šunky
  • 5 dkg másla
  • 2 lžíce mouky
  • 2 dcl zakysané smetany
  • 10 dkg strouhaného sýra
  • 2 vejce
  • 20 dkg strouhanky
  • 1 dcl oleje

Nejprve vytvořte sýrový krém

Základem pro šunkové rolky je sýrový krém, kterým je na místě začít. Jak na to? Stačí jenom smíchat potřebné ingredience v podobě másla, zakysané smetany a také sýru. Dále už stačí jenom dochutit solí a pepřem, popřípadě jinými bylinkami. Následně nechte pár desítek minut v chladu odpočívat, aby se mohly propojit jednotlivé chutě.

Pusťte se do rolek

Nyní je na místě pustit se do samotných rolek. Nejde o nic složitého, jelikož stačí pouze položit plátek šunky na prkénko, namazat ho trochou sýrového krému a potom už můžete balit do tvaru rolky. Stejným způsobem následně postupujte u všech ostatních plátků šunky. Tím máte všechny nejdůležitější přípravné práce hotové a můžete se pustit do fáze, která je unikátní tím, že tento recept jasně odlišuje od celé řady jiných.

Obalte a usmažte

Tyto šunkové rolky se klasicky obalují v trojobalu. Nejprve je obalte v mouce, následně ve vajíčku a potom ve strouhance. Pokud chcete zaručit, aby byla vrstva silnější a aby krém stoprocentně nevytekl, můžete je ještě jednou obalit ve vajíčku a potom znovu ve strouhance. Následně rozehřejte pánev, nalijte na ni trochu oleje a vložte rolky do ní. Smažte je ze všech stran, dokud nebudou krásně zlaté. Následně vyjměte, nechte na pečícím papíru okapat a také trochu vystydnout. Následně jsou připraveny ke konzumaci. Až je ochutnáte, můžete si být jisti tím, že něco tak dobrého jste ještě nikdy nejedli.

Laisser un commentaire