Tento recept na špagety pobláznil svět. Unikátem je použití vývaru a smetany

Hledáte unikátní a originální recept na špagety, který zaujme svou chutí? Potom použijte unikátní suroviny jako je smetana a vývar. I když se to zdá zvláštní, doporučujeme vyzkoušet. Výsledkem bude pochoutka, kterou milují lidé po celém světě. Nedivíme se jim. Až tento recept také ochutnáte, dáte nám za pravdu v tom, že lepší špagety jste pravděpodobně ještě nejedli.

Správné ingredience jsou nutností

Aby se recept na špagety povedl a aby vznikla naprosto dokonalá pochoutka, je třeba dodržet jednu věc. Tou je seznam surovin, které si k přípravě nachystejte. Jedině tak zaručíte, že  si pochutnáte. A bez čeho se neobejdete? Potřebovat budete:

  • 1 balení kvalitních těstovin
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 200 g parmezánu
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • Sůl a pepř

Začínáme omáčkou

Stejně jako jakýkoliv jiný recept na špagety, i tento je třeba začít omáčkou. To proto, aby byla připravena a těstoviny se s ní mohly jenom smíchat. Základem je olej, na kterém budete pomalu opékat nakrájené stroužky česneku. Potom přidejte také nakrájenou petrželku a smetanu, kterou prohřejete. Pánev dáte stranou a pustíte se do přípravy těstovin.

Špagety vařte podle návodu

Jelikož existuje celá řada druhů a výrobců, doporučujeme se podívat na obal a vařit podle návodu. Pozor na správná čas. Těstoviny by měly být takzvaně al dente. Tedy na skus. Jakmile jsou hotové, můžete je přecedit a vhodit je do připravené omáčky.

Dodělejte a servírujte

Omáčku spolu s těstovinami začněte postupně zahřívat. Po nasypání těstovin dojde k tomu, že začnou výrazně sáknout smetanu a vodu. Proto přidejte poslední ingredienci v podobě kuřecího vývaru. Dále chvíli povařte, aby se propojily chutě a vše dostalo požadovanou konzistenci, která by neměla být ani řídká, ani příliš hustá. V tu chvíli je váš recept na špagety u konce. Těstoviny naservírujte, posypte je parmezánem a můžete ochutnat. V případě potřeby dosolte nebo opepřete. Jakmile je dáte do úst, jistě nám dáte za pravdu, že tento recept nemá chybu.

Laisser un commentaire