Křupavé bramborové placky z trouby jsou vhodné nejen místo chipsů

Hledáte tip na rychlou a snadnou chuťovku na oslavu, party, nebo jen tak k televizi? Pak jsou skvělou volbou tyto křupavé bramborové placky, které vaše chuťové pohárky rozhodně uspokojí. Jejich příprava není nikterak zdlouhavá a zvládne je i začátečník. A z výsledku budete opravdu nadšení. Tyto placky totiž nejsou tak mastné, jako klasické bramboráky. Pečou se totiž v troubě.

Co budete potřebovat k výrobě křupavých bramborových placek?

Než se pustíte do přípravy této dobroty, obstarejte si tyto suroviny:

  • 500 gramů brambor (nejlépe varný typ C)
  • 1 vejce
  • 3 velké lžíce ovesných vloček
  • cibuli, olej

Také je potřeba mít koření na dochucení, a to sůl, pepř. Případně je možné připravit si i česnek, nebo oblíbené bylinky (petržel, pažitku, majoránku).

Jak postupovat při přípravě bramborových placek?

Brambory si oloupejte, omyjte pod vlažnou vodou a nastrouhejte najemno do hlubší mísy. Nechte odstát asi čtvrt hodiny. Pak odlijte přebytečnou vodu, kterou brambory pustily. Následně si očistěte cibuli a pokrájejte na menší kostičky, můžete ji však rovněž nastrouhat na struhadle a přidejte do bramborové hmoty.

Do bramborové směsi pak rozklepněte jedno vejce, přisypte ovesné vločky a všechny suroviny důkladně promíchejte, aby se propojily. Nakonec dochuťte ještě solí, pepřem, případně dalším oblíbeným kořením, či bylinkami.

K ruce si vezměte plech a vystelte jej pečícím papírem. Na něj pak vyskládejte v rukou vytvořené bramborové placky. Dejte do trouby péct na 30 minut při 220 stupních Celsia. Na povrchu by měly placky zezlátnout, poté budou hotové. Jsou velmi chutné teplé i studené.

Výborně se k nim hodí jakýkoliv dip, či nakládaná zeleninka. Podávat je můžete i k oblíbeným masovým směsím jako přílohu. Zapíjet tyto křupavé bramborové placky můžete ideálně dobře vychlazeným pivem. Přejeme dobrou chuť!

Laisser un commentaire