Recept na lahodné zapečené brambory s mletým masem

Pakliže nevíte, co dobrého si uvařit na oběd, nebo večeři, zkuste tyto lahodné zapečené brambory s mletým masem. Jsou velice jednoduché na přípravu a zvládne je i kuchař začátečník. K jejich upečení potřebujete jen pár základních surovin. Z pekáčku pohostíte celou rodinu, a ještě zbude na návštěvu.

Co budete potřebovat na zapečené brambory s mletým masem?

Než se pustíte do vaření, obstarejte si tyto potřebné ingredience:

  • 3 větší brambory
  • 500 gramů mletého masa (ideální je mix vepřového a hovězího)
  • cibuli
  • 280 gramů tvrdého sýra (eidam, ementál)

Také se neobejdete bez lžíce slunečnicového oleje, třech velkých lžic majonézy, dvou velkých lžic vody, soli, pepře, lžičky sladké papriky a česneku. Tohle množství surovin vystačí na pokrm v plechu o rozměrech zhruba 17 x 26 centimetrů.

Jak postupovat při přípravě zapečených brambor?

Brambory si nejprve oloupejte, omyjte a nakrájejte na stejně široké plátky. Pak je umístěte do hluboké mísy, okořeňte pepřem, solí a přidejte trochu oleje, vše promíchejte. K ruce si následně vezměte jinou menší mísu, do které nastrouhejte celý sýr, poté oloupejte a na kostičky nakrájejte cibuli a smíchejte se strouhaným sýrem a vodou. Nakonec ještě vložte majonézu, osolte, opepřete a důkladně lžící směs propojte. Na řadu přichází mleté maso. To dochuťte sladkou paprikou, česnekem, solí, pepřem a promíchejte.

Vrstvení do plechu

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

Laisser un commentaire