Sušenkový zákusek s pudinkem láká na svou chuť i vláčnost

Pakliže máte rádi kombinace šlehačky, pudinku a čokolády, je tento zákusek pro vás tím pravým. Uspokojí kdejaký mlsný jazýček. Budete z něj nadšení vy, vaše děti, nebo třeba vzácná rodinná návštěva, která si dozajista od vás vezme po prvním soustu recept. Kdokoliv si na něm božsky pochutná. Tento sušenkový dezert rozhodně nebude drhnout v krku, je totiž plný vláčného a chutného krému, a to ne jednoho. Naleznete v něm vanilkový i kakaový. Rozmazlete se a připravte si tento výborný zákusek k odpolední kávě, nebo k snídani.

Co budete potřebovat na sušenkový dezert

Na těsto je potřeba si obstarat tyto ingredience:

  • 400 gramů polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 250 gramů změklého másla
  • 100 gramů moučkového nebo krystalového cukru

Dále si obstarejte také: 2 lžičky kakaového prášku, 1 lžíci zakysané smetany, 1 lžičku kypřícího prášku. Na krém budete potřebovat: 2 balení vanilkového pudinku v prášku, 500 mililitrů mléka, 200 gramů moučkového cukru, 1 lžičku vanilkového cukru, 500 mililitrů smetany ke šlehání, 1 lžíci kakaa. Také je nutné mít: asi 400 mililitrů smetany na vaření, máslové sušenky a mléčnou čokoládu.

Jak připravit těsto na sušenkový dezert

Do mísy prodejte polohrubou mouku s kypřící prášek, pak přijdete i změklé máslo, vejce, kakaový prášek, zakysanou smetanu a cukr. Důkladně suroviny promíchejte, aby se propojily, získáte tak hladké a napůl tekuté těsto.

K ruce si vezměte plech na pečení a vypodložte jej pečícím papírem. Připravené těsto na korpus vlijte do plechu (o rozměrech asi 31 x 23 cm) a dejte do trouby péct na zhruba 20 až 25 minut při 180 stupních Celsia. Než se korpus upeče, můžete si začít chystat náplň.

Jak připravit krémovou náplň

Mléko vylijte do rendlíku, přidejte k němu cukr, pudinkové prášky a přiveďte k varu. Až začne směs probublávat, pudink odstraňte z plotny a nechte vychladnout. Do studené pudinkové hmoty pak vmíchejte vyšlehanou smetanu a vanilkový cukr. Výslednou směs pak rozdělte na dvě části o stejném množství. Tu druhou ochuťte kakaem.

Kompletace sušenkového dezertu a servírování

Když budete mít korpus vychladlý, naneste rovnoměrně po celém jeho povrchu všechen zhotovený vanilkový krém. Následně na krém naskládejte máslové sušenky. Na ty rozprostřete všechen kakaový krém. Z půl litru smetany si nakonec ušlehejte tuhou šlehačku a rozprostřete na celém povrchu dezertu

Zastrouhat šlehačku můžete bílou čokoládou a dobrota je na světě. Ideální je, když dezert dáte na pár hodin do lednice vychladit. Sušenky se nasáknout vanilkového a kakaového krému a zvláční a výsledek bude zcela perfektní. Tento sušenkový dezert si prostě zamilujete. Podávat jej můžete s porcí máslových sušenek navíc a zapíjet ho lze ledovou kávou, nebo mléčným koktejlem. Vše ale dle libosti. Přejeme dobrou chuť!

Laisser un commentaire