Brambory jako základ pochoutky, kterou si během chvíle zamilujete

Že jsou brambory jenom klasickou přílohou? Ukážeme vám, že nikoliv. Plánujete rodinnou oslavu, nebo posezení s přáteli? Pak je nasnadě připravit dokonalé pokrmy, které nikoho nenechají chladným. Ideální pohoštění si každý volí dle svého. Jedna rodina volí opulentní hostinu a druhá spíše skromné občerstvení, formou švédského stolu. Pakliže se přikláníte k té druhé variantě, máme pro vás tip na křupavé bramborové jednohubky, které každého hosta oslní.

Jaké ingredience potřebujete?

Připravte si tyto nezbytné suroviny:

  • 200 gramů brambor
  • jedno vejce
  • jeden šálek mléka
  • sůl dle chuti

Také se neobejdete bez: 50 gramů klobásy, 200 gramů hladké mouky, kypřícího prášku (půl lžičky) a jedné lahve oleje.

Jak postupovat při přípravě smažené bramborové pochoutky?

Nejprve si omyjte brambory ve slupce, vložte je do velkého hrnce, přilijte vodu, vsypte špetku soli a vařte na středním plamenu do měkka. Uvařené brambory nechte vychladnout, oloupejte a rozmixujte na pyré spolu s mlékem.

Dochuťte solí, přidejte vejce, mouku, kypřící prášek a vše důkladně propojte vařečkou. Následně si do malé mísy nastrouhejte na hrubém struhadle klobásu, můžete však použít i šunku. Nastrouhanou klobásu pak vsypte do těsta a promíchejte.

Smažení bramborových jednohubek a servírování

Až budete mít hotové bramborové těsto, rozpalte si v hrnci větší množství slunečnicového oleje. Směs z brambor a klobásy napěchujte do cukrářského sáčku s velkým otvorem na konci a do rozpáleného oleje vytlačte malé množství těsta.

Tak vytvoříte bramborovou jednohubku. Použít však můžete i dvě lžíce k tvoření jednotlivých kusů smažených pochoutek. Hotové jednohubky vyjměte a dejte odkapat na papírovou utěrku. Podávejte s čerstvým zeleninovým salátem, nebo různými druhy omáček.

Skvěle doplní bramborové jednohubky například omáčka sýrová. Tahle dobrota se dá jíst, jak teplá, tak studená. Přejeme dobrou chuť!

Laisser un commentaire