Zapečená kuřecí prsíčka s lahodnou náplní z rajčat, sýru a vajec jsou chutná i snadná

Hledáte tip na rychlý a jednoduchý oběd, nebo večeři? Pak pro vás máme tento recept na zapečená kuřecí prsa s velice chutnou náplní, která zaručí, že maso nebude rozhodně vysušené. Příprava pokrmu vás nebude stát mnoho času a výsledkem budete skutečně ohromeni.

Potřebné ingredience k přípravě zapečených kuřecích prsou

Než se pustíte do vaření, obstarejte si tyto nezbytné suroviny:

  • 2 kusy kuřecích prsou
  • 1 kus vařeného vejce
  • 1 kus dobře zralého rajčete
  • 100 gramů sýra (lze použít eidam, čedar, nebo třeba ementál)

Také se neobejdete bez: 2 lžic majonézy, soli, pepře na dochucení a případně čerstvých bylinek dle obliby (pažitka, petržel, bazalka, oregano).

Jak postupovat při přípravě pokrmu?

Kuřecí prsa opláchněte, odblaňte a rozřízněte v půlce, abyste získali čtyři plátky masa. Jemně je poklepejte z obou stran, osolte, opepřete a přidejte dle preferencí i nasekané čerstvé bylinky. Nechte chutě s masem asi čtvrt hodiny propojit. Poté si k ruce vezměte zapékací misku, nebo menší plech a vymažte jej slunečnicovým olejem, nebo máslem. Na jeho dno rozprostřete plátky kuřecích prsou.

Následně se pusťte do výroby chutné náplně, která zajistí, že kuřecí maso nebude suché a propůjčí mu jemnou a lahodnou chuť. Cibuli si oloupejte a nasekejte najemno, vhoďte do středně velké mísy. Na řadě jsou pak rajčata, která si omyjte, odstraňte stopku a pokrájejte také na menší kousky, potom přidejte k cibuli. Posledními ingrediencemi do náplně bude tvrdý nahrubo strouhaný sýr, majonéza a koření na dochucení, jako je sůl a pepř. Směs důkladně promíchejte vařečkou a nanášejte rovnoměrně na všechny plátky kuřecích prsou. Povrch jídla můžete ještě zasypat zbytkem strouhaného sýra.

Fáze zapékání a servírování

Dejte pokrm zapéct do trouby na 20 minut při 180 stupních Celsia. Podávejte teplé s vařenými, nebo opečenými bramborami. Hodí se však i čerstvé pečivo. Výborně doplní zapečená kuřecí prsa například nakládaná zelenina, nebo salát z čerstvé zeleniny. Ochutit porci lze i standardními ochucovadly, jako je kečup, nebo tatarka. Dobrou chuť!

Laisser un commentaire