Recept na bramborové placky s žampiónovou omáčkou

Tohle jídlo, tedy bramborové placky, si zamilujete od chvíle, kdy jej poprvé ochutnáte. Je jednoduché, levné, a hlavně poměrně rychlé. Hodí se jak na oběd, tak na večeři. Radost tímto pokrmem uděláte i zapřisáhlému vegetariánovi. Recept totiž neobsahuje žádné maso. Na atraktivitě mu to ale vůbec neubírá. Přesvědčte se sami!

Jaké suroviny potřebujete?

Než se pustíte do vaření, připravte si tyto ingredience:

  • 6 až 7 kusů brambor
  • jedno vejce
  • 50 gramů másla
  • 2 lžíce hladké mouky

Také si obstarejte: 100 gramů strouhanky, 400 gramů čerstvých žampionů, čerstvý kopr, 2 kusy bobkového listu, kuličky pepře, 2 cibule, 30 gramů másla a slunečnicového oleje, 350 gramů zakysané smetany.

Jak postupovat při přípravě houbové omáčky?

Žampiony si očistěte a pokrájejte je na malé kousky. Orestujte na suché pánvi, abyste se zbavili přebytečné tekutiny. Mezitím si na menší pánvičce orestujte na troše oleje jemně nasekanou cibulku a oba druhy zeleniny propojte na jedné pánvi. Okořeňte bylinkami, solí, pepřem a přidejte trochu másla. Restujte všechny suroviny asi čtyři minuty. Pak zmírněte plamen a vlijte zakysanou smetanu s prolisovaným česnekem. Nechte malou chvíli prohřát (nesmí se vařit!) a omáčku máte hotovou.

Jak postupovat při přípravě bramborových placek?

Těsto na placky připravíte následovně: brambory oloupejte, omyjte a vložte do hrnce se studenou vodou. Přidejte bobkové listy, pepř a bylinky a vařte do změknutí. Uvařené brambory sceďte a nechte chvíli vychladnout, pak rozšťouchejte na kaši. Přidejte do hmoty vejce, sůl, hladkou mouku a utvořte rukama vláčné kompaktní těsto.

Z bramborové hmoty pak tvořte bramborové placičky, které smažte na rozpálené pánvi s trochou oleje. Měli byste docílit křupavé zlatavé krusty z obou stran. Pokrm podávejte ještě horký se zhotovenou žampiónovou omáčkou. Tato kombinace je zkrátka dokonalá. Přejeme dobrou chuť!

Laisser un commentaire