Rychlé a lahodné jídlo z pánve: Masové kuličky z mletého a brambor

Nechce se vám dělat klasické masové kuličky s přílohou? Tak zkuste snadnější alternativu. Pokud nemáte dostatek času na zdlouhavé vyvařování pro rodinu, můžete se inspirovat tímto jednoduchým, a hlavně rychlým receptem na pečené mleté maso s bramborami. Pokrm mohou připravit i ti, co nemají v domácnosti troubu. Vše se totiž odehrává na plotně v pánvi.

Potřebné ingredience k přípravě pečeného mletého masa s bramborami

Před zahájením vaření si obstarejte tyto suroviny:

  • 3 kusy brambor
  • půl kila mletého masa (druh vyberte dle obliby)
  • jednu cibuli
  • jedno vejce

Také se neobejdete bez: dvou lžic zakysané smetany, dvou lžic kečupu, koření dle preferencí, soli, pepře, trochy slunečnicového oleje a 250 mililitrů vody.

Jak postupovat při vaření?

Brambory oloupejte, omyjte pod vlažnou vodou a nastrouhejte do hluboké mísy na hrubém struhadle. Následně si nadrobno nasekejte očištěnou cibuli a přidejte k bramborům. Přebytečnou tekutinu, kterou brambory pustí, odlijte. Do bramborové hmoty rozklepněte i jedno vejce, přisypte sůl a pepř dle chuti, okořenit lze i oblíbeným kořením, či nasekanými čerstvými bylinkami. Nakonec přimíchejte i mleté maso, které jste zvolili a všechny ingredience řádně propojte.

Fáze pečení na pánvi a servírování

Z masové okořeněné směsi pak tvořte zhruba středně velké kuličky, které následně vkládejte do pánve s trochou rozpáleného slunečnicového oleje. Smažte ze všech stran do zlatova. Až budete mít tento krok hotový, přilejte k masovým kuličkám omáčku zhotovenou ze zakysané smetany, kečupu, vody a soli. Přiklopte pánev kompatibilní poklicí a duste asi 40 minut na mírném plamenu.

Hotové masové kuličky podávejte teplé například s rýží, nebo pečeným bramborem. Výborně doplní pokrm i jakýkoliv zeleninový salát, nebo nakládaná zelenina. Skvělé jsou pečené masové kuličky i s čerstvým pečivem, hodí se třeba houska, rohlík, či chléb. Přejeme dobrou chuť!

Laisser un commentaire