Dokonalé plněné brambory zapečené v troubě zvládne i začátečník

Připravte si tento nezvyklý recept, kde dominují brambory, který je zároveň plný pestrých chutí. Hodí se jak k obědu, večeři, tak jako chuťovka pro přátele, které očekáváte jako návštěvu. Příprava je rychlá a snadná a výsledná chuť je přímo božská. Pochutnají si všichni, kteří váš netradiční bramborový pokrm okusí. Plněné brambory jsou ideální variantou i na švédský stůl, pokud chystáte zahradní party.

Jaké ingredience jsou zapotřebí k přípravě zapečených brambor?

Než se pustíte do vaření, obstarejte si tyto suroviny:

  • 6 kusů brambor
  • 300 gramů oblíbeného mletého masa (krůtí, kuřecí, vepřové, nebo hovězí)
  • 50 gramů tvrdého sýru na strouhání
  • 1 kus cibule a rajčete

Dále si připravte sůl, pepř na dochucení, čerstvý kopr, 200 mililitrů rajčatové omáčky, lžíci zakysané smetany, nebo majonézy.

Jak postupovat při vaření?

Jako první si očistěte a oloupejte brambory. Pak je omyjte po studenou vodou, překrojte v polovině a dužinu pomocí lžičky vydlabejte a dejte stranou. Takto získáte z šesti brambor 12 bramborových misek. A řadě je příprava masa. Vybrané mleté maso vložte do hlubší mísy, přisypte nadrobno pokrájenou cibuli, jemně nasekané bylinky, sůl, pepř a případně přidejte i oblíbené koření.

Všechny ingredience důkladně promíchejte a vytvořte homogenní masovou směs. Vydlabané kousky brambor pokrájejte na menší částečky, také dochuťte pepřem, solí a vložte do trochu do jednotlivých vydlabaných brambor. Na bramborové kousky vložte lžíci mletého masa, které jste si okořenili a na povrch umístěte kolečko rajčete.

Takto připravené plněné brambory vložte do tukem vymazaného pekáčku a dejte do trouby zapéct na 50 minut při 180 stupních Celsia. Posledních pět minut před ukončením pečení nasypte na jednotlivé brambory ještě strouhaný sýr a počkejte až se rozteče. A máte hotovo! Chutný a rychlý pokrm je na světě! Podávat jej můžete ideálně s teplými, či studenými omáčkami. Skvělý je i dip ze zakysané smetany. Dobrou chuť!

Laisser un commentaire