Levný a rychlý oběd: Zapečené brambory se salámem

Preferujete jednoduché a ekonomicky výhodné vaření? Pak vás zcela jistě potěší tento recept na zapečené brambory se salámem. Tato lahodná kombinace brambor, salámu, rajčat a sýra vás nenechá chladnými. Po tomto pokrmu se jen zapráší.

Jaké suroviny je potřeba sehnat k vaření?

Než se pustíte do přípravy pokrmu, pořiďte si tyto ingredience:

  • 400 gramů brambor
  • 2 kusy rajčat
  • 1 vejce
  • 75 gramů tvrdého sýra dle obliby (může výt eidam, ementál, čedar)

Také budete potřebovat: 20 gramů másla, 100 mililitrů smetany na vaření, sůl, pepř, italské bylinky, čerstvé bylinky dle chuti a 50 gramů salámu dle výběru (ideální je například šunka).

Jak postupovat při přípravě pokrmu?

Nejdříve oloupejte brambory, omyjte je studenou vodou a pokrájejte na tenčí plátky. Osolte, opepřete a přidejte případně i koření dle preferencí spolu s italskými bylinkami. K ruce si následně vezměte zapékací misku nebo plech, vymažte jej máslem a poklaďte na jeho dno plátky okořeněných brambor. Na brambory pak nalijte asi 50 mililitrů smetany na vaření, přikryjte plech alobalem a dejte zapéct do trouby na zhruba 25 minut při 200 stupních Celsia. Mezitím si připravte salám, který pokrájejte na menší kostičky společně s omytými rajčaty.

Rovněž nasekejte i čerstvé bylinky, které chcete do pokrmu použít. Do středně velké mísy rozklepněte vejce, vlijte 50 mililitrů smetany na vaření, nastrouhejte do tekutiny i tvrdý sýr a vložte pokrájená rajčata, salám i čerstvé byliny. Vše důkladně metličkou promíchejte. Po 25 minutách směs přilijte do plechu k bramborám a nechte zapéct dalších deset minut, dokud se sýr neroztaví.

Servírování pokrmu

Hotový pokrm servírujte nejlépe horký. Skvěle se k němu hodí jakákoliv nakládaná zelenina, nebo čerstvé zeleninové saláty pro doplnění vitamínů. Ideální jsou i ochucovadla typu kečup, nebo třeba tatarská omáčka. Každý si najde to své. Přejeme dobrou chuť!

Laisser un commentaire