Levný a chutný předkrm, který ocení nejenom vegetariáni

Soustředíte se na udržení štíhlé linie, nebo jste snad vegetarián? Pak vám udělá radost tento jednoduchý a velmi levný recept na předkrm, kde hraje prim především zelenina a vejce. Jedná se o pokrm, který je v podstatě velice lehký a neobsahuje ani příliš kalorií. Ideální jídlo na letní večeře, nebo společenská setkání s přáteli.

Jaké suroviny potřebujete k zhotovení předkrmu?

Než se pustíte do práce, připravte si tyto ingredience:

  • 3 vařená vejce
  • kopr, petrželku, zelenou cibulku
  • 2 kusy rajčat
  • 2 stroužky česneku

Dále bude zapotřebí i těchto surovin: soli a pepře k dochucení a dvou lžic majonézy (při dietě lze použít lehkou verzi).

Jak postupovat při přípravě předkrmu?

Vařená a vychlazená vejce nastrouhejte na struhadle najemno do větší mísy. Pak se ujměte rajčat, umyjte je a pokrájejte na kolečka, dejte zatím stranou. Připravené čerstvé bylinky, jako je kopr, petržel a zelená cibulka nasekejte nadrobno a přidejte k vařeným vajíčkům do mísy a promíchejte. Následuje prolisovaný česnek, majonéza a dochucení solí a pepřem.

Všechny suroviny dobře propojte, aby vám vznikla kompaktní pomazánka. Rajčatová kolečka si pak naskládejte na talíř a na ně navrstvěte dostatečné množství vajíčkové pomazánky s bylinkami. Výborné je vylepšené směsi například strouhaným tvrdým sýrem, nebo tím taveným smetanovým. Pro milovníky nakládaných okurek je možné do pomazánky přimíchat i jemně pokrájené „kvašáky“. A jestli se bez masa prostě nedokážete obejít, přidejte do vajíčkové hmoty i dušenou šunku, nebo jinou oblíbenou uzeninu, jemně nastrouhanou.

Tato verze je bez pečiva, hodí se tak právě pro ty, kteří se snaží o redukci nadměrné hmotnosti. Pokud však s váhou nebojujete a dopřáváte si rádi různé druhy pečiva, volte ideálně opečenou bagetu, nejlépe celozrnnou. Přejeme vám dobré chutnání!

Laisser un commentaire