Zdravý čokoládový krém z banánů a avokáda se hodí nejen na dezerty

Milujete jakýkoliv čokoládový krém? Jestli jste příznivcem čokoládové pomazánky Nutelly, zbystřete. Máme pro vás skvělý tip, jak si připravit podobnou dobrotu, avšak s tím rozdílem, že ta z ovoce bude daleko zdravější než ta kupovaná. Nutellu milují mnozí lidé pro skvostnou kombinaci oříšků a čokolády, avšak je známo, že výrobek obsahuje i velké množství tuků, a hlavně nezdravých cukrů. Čokoládový krém z banánů a avokáda vám poskytne rovněž sladkou chuť, ale bez konzervantů.

Jaké suroviny budete potřebovat na čokoládový krém z banánů a avokáda?

Než se pustíte do přípravy krému, připravte si tyto suroviny:

  • 3 zralá avokáda
  • 4 velké lžíce kakaového prášku
  • 4 velké lžíce mletých mandlí
  • 4 velké lžíce datlového sirupu

Dále budete potřebovat: šťávu ze dvou mučenek a 3 zralé banány.

Jak postupovat při přípravě čokoládového krému z ovoce?

Avokádo pomocí lžíce vydlabejte a vložte do velké mísy, přidejte i oloupané banány a pomocí mixéru vytvořte z ovoce jemné pyré. Následně do směsi přidejte šťávu z mučenky, kakaový prášek, mleté mandle, datlový sirup a vše důkladně promíchejte. Konzistence krému by měla připomínat Nutellu při pokojové teplotě. Zhotovený krém uchovávejte v lednici a co nejdříve spotřebujte. Až jej ochutnáte, garantujeme, že se v ní dlouho neohřeje.

Na co čokoládový krém z avokáda a banánů použít?

Čokoládová směs z ovoce se perfektně hodí například na tousty, palačinky, lívance, nebo k ozdobě a dochucení zmrzlinových pohárů. Pakliže plánujete narozeninovou oslavu a chcete připravit chutný narozeninový dort, můžete tuto čokoládovou náplň použít i k promazání piškotových korpusů a potření celého dortu. Bude dokonalý. Je jen na vás, jak ji budete chtít konzumovat. Krém se dá samozřejmě jíst i samotný. Při jeho mlsání navíc nemusíte mít výčitky svědomí, skládá se totiž ze samých zdravých ingrediencí. Přejeme dobrou chuť!

Laisser un commentaire