Zapomeňte na karbanátky a zkuste mleté maso plněné bramborami. Ohromí celou rodinu

Z mletého masa se dá vykouzlit ledasjaký chutný pokrm. Nejoblíbenější jsou karbanátky a sekaná, avšak s tímto pokrmem vnesete do svého kulinářského světa i trochu inovace. Výsledná chuť vás také určitě potěší. Kotletky z mletého masa jsou plněné bramborami. Skvěle tak nasytí jak celou rodinu, tak i přátele na návštěvě.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu pokrmu?

Před zahájením vaření si připravte tyto ingredience:

  • 500 gramů mletého masa (druh si vyberte dle chuti)
  • 500 gramů brambor
  • 1 až 2 kusy cibule
  • čerstvý kopr

Také budete potřebovat: 1 vejce, 3 lžíce strouhanky, sůl, pepř, půl lžičky sušeného koriandru, 70 až 100 gramů tvrdého strouhaného sýra, šálek rajčatové omáčky.

Jak postupovat při přípravě mletých kotletek s bramborami?

Nejprve si omyjte brambory, dejte je do velkého hrnce se studenou vodou a trochou soli a přiveďte k varu. Až budou brambory měkké, plotnu vypněte a vodu slijte. Nechte vychladnout a po pár minutách je následně oloupejte. Ve středně velké míse smíchejte mleté maso, jemně nasekanou cibuli a strouhanku. Pak do směsi přisypte i nakrájený čerstvý kopr s vejcem a vytvořte homogenní hmotu. Nakonec ještě ochuťte solí, mletým pepřem a sušeným koriandrem a dobře promíchejte.

Tvoření kotletek a plnění bramborami

Z připravené masové směsi pak tvořte rukama kotletky, které plňte jednotlivými bramborami. Důkladně zabalte. Vytvoříte tak jakési masové vajíčko. Kotletky s bramborami uvnitř vyskládejte do zapékací misky, obložte zbylými vařenými bramborami, přelijte rajčatovou omáčkou a dejte péct do trouby asi na 20 až 30 minut při 180 stupních Celsia. Poté vyjměte a poklaďte na jednotlivé kotlety kousky tvrdého sýra. Dopékejte v troubě dalších deset minut. Podávejte teplé například se zakysanou smetanou, či jiným oblíbeným dipem. Přejeme vám dobrou chuť!

Laisser un commentaire