Nadýchaný mléčný dort s kokosem láká na svou příjemnou chuť

Pokud jste dostali chuť na něco sladkého a dobrého, máme pro vás perfektní tip na dort s kokosek. Tento zákusek si připravíte během několika málo chvil. Jeho výsledná chuť vás zcela jistě potěší. Mléčný dort s kokosem se bude hodit i na jakoukoliv rodinnou, nebo přátelskou sešlost, jako jemný a nadýchaný dezert ke kávě.

Jaké ingredience budete potřebovat na mléčný dort s kokosem?

Než se pustíte do pečení, připravte si tyto suroviny:

  • 200 mililitrů mléka (při pokojové teplotě)
  • lžíci octa
  • 2 vejce
  • 200 gramů krupicového cukru

Dále budete potřebovat: 100 mililitrů slunečnicového oleje, 150 až 200 gramů polohrubé mouky, 10 gramů prášku do pečiva a kokosové vločky + med.

Jak postupovat při přípravě mléčného dortu s kokosem?

Ve větší misce si vyšlehejte do pěny nejprve vejce s krupicovým cukrem, pak přidejte mléko, lžíci octa, slunečnicový olej a dobře promíchejte. Nakonec vsypte i prosetou polohrubou mouku a kypřící prášek do pečiva.

Metličkou nebo mixérem vytvořte hladké a polotekuté těsto. K ruce si následně vezměte plech vystlaný pečícím papírem a vlijte na jeho dno veškeré těsto. To rovnoměrně rozetřete a poté dejte péct do trouby na zhruba 20 až 25 minut při teplotě 180 stupňů Celsia.

Kompletace dortu a servírování

Upečený dort vyjměte z trouby, nechte vychladnout a pak jeho povrch pomažte tekutým medem. Na med ještě nasypejte rovnoměrně strouhaný kokos a podávejte nakrájené na jednotlivé porce.

Přidat můžete k dortu i kopeček čerstvě ušlehané smetany, nebo jakékoliv ovoce (jahody, banány, borůvky). Kromě kokosu a medu lze piškotové těsto potírat i jinými dobrotami.

Hodit se bude například džem, marmeláda, Nutella, nebo jiný oblíbený krém. Z mléčného korpusu můžete velmi snadno připravit i roládu, nebo patrový dort. Je jen na vás, jak se vám bude příprava dezertu zamlouvat. Přejeme dobrou chuť!

Laisser un commentaire