Tip na rychlou chuťovku nejen k večeři: Smažené brambory v trojobalu

Že jsou brambory jenom přílohou? Nemusí tomu tak být. Obecně jsme zvyklí, co se týká trojobalu na řízek kuřecí, telecí, nebo vepřový. V mouce, vejcích a strouhance se také obaluje například sýr, z kterého si připravujeme populární „smažák“. V trojobalu se však dá připravovat ledasco. Třeba i zelenina. V tomto případě vám přinášíme tip na výbornou chuťovku z brambor, kterou oceníte zejména na větší rodinné sešlosti. Je to zcela jednoduché a rychlé. Pusťte se do toho.

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu smažených brambor?

Než se pustíte do smažení, připravte si tyto suroviny:

  • několik brambor (množství se odvíjí dle počtu strávníků)
  • sůl, pepř, případně grilovací koření
  • hladkou mouku a strouhanku
  • vejce a slunečnicový olej na smažení

Jak postupovat při přípravě smažených brambor?

Brambor si buď můžete předem uvařit, nebo je připravovat i syrové. Důkladně je oloupejte, omyjte ve studené vodě a pokrájejte podílně na tenké plátky. Pak brambory umístěte do větší mísy, dochuťte solí, pepřem, či jiným oblíbeným kořením a dobře promíchejte. Následně jednotlivé plátky brambor obalte v hladké mouce, posléze v rozšlehaných vejcích a také ve strouhance. Zkrátka uděláte klasický trojobal.

Až obalíte všechny brambory, rozpalte si v hlubší pánvi slunečnicový olej a v něm smažte brambory z obou stran do zlatova. Až budou hotové, vyjměte je z pánve a položte na savé papírové utěrky, aby se absorboval přebytečný tuk.

Servírování smažených brambor

Smažené brambory budou výborné například s kečupem, tatarskou omáčkou, majonézou, nebo dipem ze zakysané smetany a lisovaného česneku. Můžete je jíst samotné, nebo je třeba použít jako přílohu k jednoduchému masovému steaku. Přejeme dobrou chuť!

Tip na závěr

Kromě brambor můžete stejným způsobem obalit v mouce, vejcích a strouhance i plátky celeru, mrkve, nebo petržele. Tyto varianty budou nejen chutné, ale také zdravé.

Laisser un commentaire