Lahodný čokoládový dort zvládnete připravit i bez pečení

Nemáte čas na dlouhý pobyt v kuchyni a potřebujete připravit skvělý dort na rodinnou oslavu? Pak pro vás máme perfektní tip na nepečený čokoládový dort. Jeho příprava je velice snadná a výsledek bude hotový za pár minut. Chuť dezertu je také naprosto dokonalá a neodolá mu nikdo.

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu nepečeného čokoládového dortu?

Než se pustíte do práce, připravte si následující suroviny:

  • 400 gramů máslových sušenek s kakaovou příchutí
  • 100 mililitrů mléka
  • lžičku másla
  • 200 gramů hořké čokolády

Dále budete potřebovat na přípravu krémové náplně litr mléka, 150 gram moučkového cukru, 8 gramů vanilkového cukru, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce kukuřičného škrobu a 100 gramů bílé čokolády.

Jak postupovat při přípravě nepečeného čokoládového dortu?

Nejprve se pusťte do přípravy krémové náplně do dortu. Do většího hrnce vlijte litr mléka, přidejte moučkový cukr, vanilkový cukr, kukuřičný škrob a trochu hladké mouky. Míchejte metličkou, aby se v tekutině netvořily hrudky. Krém vařte na mírném plamenu asi dvě až tři minuty do zhoustnutí.

Pak směs odstavte z plotny a zakomponujte do ní i bílou čokoládu. Následně si k ruce vezměte zapékací misku o střední velikosti, na její dno vyskládejte kakaové sušenky a přelijte připraveným krémem s bílou čokoládou.

Takto vrstvy střídejte, než spotřebujete všechen krém a sušenky. Poslední vrstva bude sušenková. Posléze si připravte čokoládovou polevu z hořké čokolády, trochy mléka a másla. Zákusek jí polijte a dejte ho vychladit na pár hodin do lednice.

Servírování nepečeného čokoládového dortu

Vychlazený a ztuhlý čokoládový dort vyjměte z lednice, pokrájejte na přiměřeně velké porce a podávejte s oblíbeným šálkem kávy, nebo čaje. Odzdobit zákusek můžete čerstvým ovocem, nebo ušlehanou smetanou. Přejeme dobrou chuť!

Laisser un commentaire