Jedinečný japonský recept: Nadýchané buchty zvané Hokkaido

Máte rádi české buchty plněné mákem, tvarohem, nebo marmeládou? Pak vás zcela jistě osloví i tento netradiční recept původem z Japonska. Ingredience jsou podobné, jako u receptu českého, avšak liší se značně proces přípravy těsta. Vyzkoušejte něco nového a netradičního a budete mile překvapeni chutným výsledkem.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu japonských buchet?

Než se pustíte do práce, připravte si tyto ingredience:

  • 20 gramů hladké mouky
  • 100 mililitrů vody
  • 260 mililitrů mléka
  • 60 gramů krystalového, či moučkového cukru

Dále budete potřebovat: 20 gramů čerstvého droždí, nebo lžičku toho suchého, půl lžičky soli, půl kila hladké mouky, 50 gramů másla a jedno vejce.

Jak postupovat při přípravě japonských buchet

Nejprve je nutné si připravit vařenou moučnou směs. To učiníte tak, že do rendlíku nalijete vodu, přisypete 20 gramů hladké mouky a mícháte do zhoustnutí. Provařte na mírném plamenu asi tři až čtyři minuty. Získáte tak lepkavou a hladkou hmotu do těsta (použijete cca 50 gramů z připraveného množství). Nyní se pusťte do těsta. Mléko si zahřejte v mikrovlnné troubě, aby bylo vlažné, pak jej nalijte do větší mísy, přisypte trochu cukru, droždí a nechte vzejít kvásek.

Po zhruba pěti minutách přidejte do mísy 50 gramů svařené moučné směsi, přisypte mouku, trochu soli, máslo a vypracujte na vále rukama hladké a vláčné těsto. Z něj vytvořte bochník, vložte zpět do mísy, přikryjte utěrkou a nechte kynout asi hodinu až hodinu a půl.

Tvoření buchet, fáze pečení a servírování

Z vykynutého těsta vytvořte asi dvanáct stejně velkých kuliček a nechte je ještě dalších patnáct minut kynout. Pak z jednotlivých kuliček vyválejte placku, tu přeložte ze stran a srolujte do spirály. Vznikne tak tvar rolované buchty.

Takto jednotlivé porce vyskládejte do plechu vystlaného pečícím papírem, chvíli ještě nechte kynout, potřete rozšlehaným vejcem, a nakonec dejte péct do trouby po dobu 20 minut při 180 stupních Celsia. Hotové buchty nechte vychladnout, posypejte moučkovým cukrem a užívejte si jejich nadýchanou konzistenci a skvělou chuť.

Laisser un commentaire