Recept na voňavé a lahodně jemné sušenky

Sušenky jsou vděčnou sladkostí, která vám při vhodném skladování vydrží ve sklenici i dlouhé týdny. Jak si takové dobroty připravit v domácích podmínkách? Poradíme vám. Vyzkoušejte tento skvělý recept. Je velice jednoduchý a rychlý a výsledek stojí za to. Radost z něj budou mít i vaše děti, které lze do přípravy rovněž zapojit.

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu sušenek?

Na těsto si obstarejte tyto suroviny:

  • 1 vejce
  • 70 gramů tekutého medu
  • 50 gramů změklého másla
  • 40 gramů moučkového cukru

Také budete potřebovat: 8 gramů vanilkového cukru, 200 gramů hladké mouky, lžičku kypřícího prášku do pečiva. Z tohoto množství surovin získáte asi 350 gramů sušenek.

Jak postupovat při přípravě domácích sušenek?

Do středně velké mísy si rozklepněte vejce a rozmíchejte jej do pěny spolu s tekutým medem. Pak přidejte rozpuštěné a vychladlé máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr, polovinu prosáté hladké mouky a kypřící prášek, dobře ingredience propojte. Následně vsypte zbylou mouku a vypracujte rukama těsto, které bude vláčné a hladké.

Z připravené těsto vytvarujte bochník, vložte do plastového sáčku a dejte na 20 až 30 minut chladit do lednice. Po uplynutí této doby vyjměte těsto z chladničky a na válu z něj vytvořte válec, který rozkrájejte na 15 až 17 stejně velkých kusů.

Tvoření sušenek, fáze pečení a servírování

Z jednotlivých kousků těsta vytvarujte kuličky, které mírně stlačte a pomocí nožíku vytvořte na povrchu rýhy, aby sušenky připomínaly jakési mušle. Sušenky následně vyskládejte na plech vystlaný pečícím papírem, nechte mezi nimi dostatečné mezery a dejte péct do trouby na 15 až 20 minut při 180 stupních Celsia.

Hotové sušenky vyjměte z trouby, nechte vychladnout, posypejte moučkovým cukrem a podávejte s oblíbeným šálkem kávy, nebo čaje. Pokud budete chtít sušenky vylepšit, můžete je na povrchu polít čokoládovou polevou, nebo posypat skořicovým cukrem. Dobrou chuť!

Laisser un commentaire