Řecký zákusek s pořádnou porcí čokolády a ořechů


Čokoláda je v dezertech velmi oblíbenou surovinou. A pokud ji skutečně milujete, zachutná vám zcela určitě tento řecký zákusek. V něm najdete čokolády přímo nevídané množství. Jak jednou ochutnáte, nebudete chtít přestat jíst. Rozplývá se na jazyku a způsobí doslova extázi chuťových buněk. Už se vám sbíhají sliny? Pusťte se do práce!

Recept na řecký zákusek s čokoládou

Potřebovat budete následující suroviny:

– 200 gramů mléčné čokolády

– 200 gramů hnědého cukru

– 120 gramů polohrubé mouky

– 160 mililitrů olivového oleje

– 4 vajíčka

– 1 lžíci prášku do pečiva

– 120 gramů ořechových jader (buď vlašských nebo lískových)

– trochu soli

– 100 gramů hořké čokolády

– 100 mililitrů smetany ke šlehání

Jak postupovat při přípravě řeckého zákusku s čokoládou?

Ve vodní lázni si rozpusťte mléčnou čokoládu a přidejte k ní rozmělněné vlašské, nebo lískové ořechy, trochu soli, hnědý cukr, olivový olej a vše dobře promíchejte. Postupně do hmoty přidávejte vajíčka a plynule promíchávejte, abyste získali hladkou hmotu.

K ruce si pak vezměte plech vystlaný pečícím papírem a vlijte do něj čokoládové těsto, které rozprostřete špachtlí po celém dnu. V další fázi koláč pečte v předehřáté troubě asi třicet minut při 180 stupních Celsia.

Na polevu si pak rozpusťte hořkou čokoládu, a to buď v mikrovlnce, nebo také ve vodní lázni. Až se zákusek upeče, přelijte jej roztavenou hořkou čokoládou a nechte asi hodinu ztuhnout.

Servírování čokoládového zákusku

Řecký zákusek z čokolády bude geniální s kopečkem zakysané smetany, bílého jogurtu, nebo s trochou čerstvé šlehačky. Doplnit jej můžete i o vanilkovou, nebo smetanovou zmrzlinu.

Hodit se bude klidně i čerstvé ovoce, jako jsou jahody, borůvky, maliny, broskve, meruňky, nebo třeba banány. Je to neuvěřitelná dobrota, kterou prostě musíte vyzkoušet! Přejeme dobrou chuť.

Laisser un commentaire