Sušenkový zákusek s bílou čokoládou a vanilkovým krémem


Připravte si rychlý nepečený zákusek z bílé čokolády, sušenek a vanilkového krému. Hodit se bude pro každou příležitost. Můžete jej pojídat jen tak ke snídani a zapíjet šálkem kávy, nebo jím pohostit rodinnou návštěvu. Tak jako tak budete mít tento sladký skvost hotový za pár minut.

Potřebné ingredience na nepečený zákusek ze sušenek, bílé čokolády a vanilkového krému

Obstarejte si následující suroviny:

– 1 litr mléka

– 3 vanilkové pudinky

– 150 gramů krupicového cukru

– 1 lžíci vanilkové esence

– 80 gramů sušeného mléka

– 200 gramů bílé čokolády

– 250 gramů másla

– 500 gramů máslových sušenek (ideální budou BeBe)

– 200 gramů smetany ke šlehání

Jak postupovat při přípravě nepečeného zákusku?

Asi ve sto mililitrech mléka si rozmíchejte pudinkové prášky s cukrem, zbývající mléko přiveďte v malém hrnci k varu. Až bude vřít, vlijte do něj tuto směs a míchejte do zhoustnutí. Také pudink ochuťte vanilkovou esencí. Pudinkovou hmotu přikryjte potravinovou fólií a nechte vychladit. Mezitím si k ruce vezměte plech, nebo zapékací misku a na její dno vyskládejte máslové sušenky. Na ně rovnoměrně navrstvěte vychlazený pudink, špachtlí rozprostřete a pusťte se do přípravy krému z bílé čokolády.

Změklé máslo si vyšlehejte se sušeným mlékem a rozpuštěnou bílou čokoládou do pěny. V jiné misce si vyšlehejte do tuha smetanu. Poté oba krémy propojte a naneste je na pudinkovou vrstvu. Povrch krémové náplně pokryjte opět máslovými sušenkami a zákusek dejte chladit na několik hodin do lednice.

Servírování nepečeného zákusku

Až se zákusek ze sušenek, pudinku a bílé čokolády vychladí a ztuhne, nakrájejte jej na přiměřeně velké porce a podávejte s šálkem dobré kávy, kakaa, nebo čaje. Sušenky na povrchu je možné také přelít čokoládovou polevou a dozdobit plátky čerstvého ovoce. Hodit se budou například jahody, banán, nebo borůvky. Přejeme dobrou chuť!

Laisser un commentaire