Rádi v kuchyni experimentujete? Uvařte si vepřové taštičky plněné žampiony, sýrem a česnekem


Vepřové taštičky váš gastronomický „repertoár“ rozhodně zpestří. Tento recept je určený těm, kteří si s pokrmy v kuchyni rádi vyhrají a k tomu všemu tyto výtvory s oblibou konzumují. Maso můžete plnit, čím se vám jen zachce. My jsme pro vás připravili variantu s česnekem, sýrem a žampiony.

Potřebné ingredience na přípravu vepřových taštiček

Před zahájením tvůrčího vaření si obstarejte tyto suroviny:

  • 500 gramů vepřového masa (vhodná je například méně prorostlá krkovička, jelikož není po upečení suchá)
  • 250 až 300 gramů žampionů
  • 2 až 3 stroužky česneku
  • 140 gramů polotvrdého sýra vcelku
  • sůl a mletý pepř na dochucení

Jak postupovat při přípravě vepřových taštiček?

Nejprve si očistěte vepřové maso a nakrájejte jej na tenčí plátky o velikosti dlaně. Poté maso ochuťte solí a mletým pepřem z obou stran. V další fázi je potřeba připravit náplň.

Žampiony si očistěte, nakrájejte na plátky a promíchejte v misce s lisovanými stroužky česneku. Také si pokrájejte bloček sýra na tolik kousků, kolik máte plátků masa.

Plnění vepřových plátků a tvoření taštiček

Poté doprostřed každého plátku umístěte trochu směsi z hub a česneku a na směs položte i kostku sýra. Z masového plátku vytvořte taštičku a okraje zafixujte na vrchu pomocí párátek. Následně každý kus plněného masa zabalte do alobalu.

Fáze zapékání a servírování

Připravené masové taštičky dejte na závěr zapékat v alobalu do trouby na čtvrt hodiny při 180 stupních Celsia. Poté hliníkovou fólii odkryjte a dopékejte dalších patnáct minut. Pokrm podávejte teplý například s bramborovou kaší, opékanými bramborami, kroketami, či čerstvým pečivem.

Jako obloha se bude hodit čerstvá zelenina, nebo ta nakládaná ve sladkokyselém nálevu. Perfektně doplní jídlo i studené omáčky a dipy typu sladký kečup, majonéza, či tatarka. Přejeme vám dobrou chuť!

Laisser un commentaire