Sušenkový dezert s pudinkem, který nemusíte péct


Nepečených zákusků se nabízí požehnaně. My jsme pro vás vybrali jednoduchý sušenkový dezert s pudinkem, s kterým uděláte chutě kdejaké návštěvě. Potěšíte jim samozřejmě i svou rodinu, a především pak ty nejmenší. Nemusíte na něj složitě čekat ani dlouze postávat u plotny. Vše bude hotové doslova za pár minut.

Potřebné ingredience na nepečený sušenkový dezert s pudinkem

Připravte si následující suroviny:

  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 2 balíčky pudinku v prášku (vanilková příchuť)
  • 800 mililitrů mléka
  • větší balíček máslových nebo celozrnných sušenek (vhodné jsou BeBe)
  • 220 gramů moučkového cukru
  • 50 gramů změklého másla
  • 3 lžíce sladkého kakaového prášku (např. Granko)

Jak postupovat při přípravě sušenkového dezertu?

Nejprve si uvařte klasických způsobem (dle návodu) vanilkový pudink. Ten nechte vychladnout. Posypat jej můžete moučkovým cukrem, aby se netvořil škraloup. Až pudinkový hmota vychladne, zašlehejte do ní zlehka metličkou ušlehanou smetanu.

Také náplň do dezertu ochuťte dle libosti moučkovým cukrem. K ruce si v další fázi vezměte zapékací misku a na její dno vyskládejte sušenky, na ně navrstvěte asi třetinu vanilkového krému a rovnoměrně rozetřete špachtlí.

Pak pokračujte v opětovném rozkládání sušenek a vrstvení náplně, než všechny suroviny spotřebujete. Dezert zakončíte sušenkovou vrstvou, na kterou nalijete čokoládovou glazuru vytvořenou z másla a sladkého kakaa Granka.

Chlazení nepečeného dezertu a servírování

Než začnete sušenkový dezert podávat, nechte ho v lednici alespoň dvě hodiny ztuhnout.

Nejlepší ale bude, když jej necháte chladit přes noc. Sušenky tak dokonale nasáknou vanilkovým krémem a zvláční. Podávejte například s čerstvým ovocem. Vhodné jsou například jahody, banány, nebo borůvky. Ovoce můžete ostatně včlenit i do samotného zákusku při přípravě, pokud budete chtít. Dobrou chuť!

Laisser un commentaire