Okurkový salát, který budou zbožňovat i děti? Tady je recept!


Okurková sezóna v plném proudu? V dnešní době nemusíme čekat na červen, než dozrají voňavé salátové okurky. Salátovou okurku lze koupit celoročně a těžit tak z výhod, které nabízí. A jak nejlépe konzumovat? Salátová okurka chutná skvěle samotná syrová, v zeleninových salátech nebo připravovaných s majonézou či octem. Okurka se také výborně doplňuje s česnekem, přináší tak dvojitý benefit pro zdraví.

Okurkový salát s česnekem je plný zdraví

Milujete okurku ke každému jídlu? Právě vás zřejmě potěší recept ze salátové okurky, kterou doplňuje česnek a ocet. Duem okurka-česnek potěšíte chuťové pohárky, navíc doplníte do těla řadu zdraví prospěšných látek. Okurky s česnekem totiž pomáhají při kardiovaskulárních onemocněních, snižují špatný cholesterol, regulují krevní tlak, jsou vhodné při ledvinových obtížích, ale pomáhají také v dermatologii a díky obsaženému křemíku přidávají na kráse vlasům a nehtům. Nadto okurky působí jako diuretikum a pomáhají odstraňovat toxiny z těla, k čemuž pomůže i ocet s česnekem.

Ingredience

Co budete na přípravu delikátního salátu potřebovat? Připravte si:

  • 1 čerstvou salátovou okurku,
  • 3 stroužky česneku,
  • ½–1 lžíci octa,
  • pár lžic vody.

Příprava

Připravte si omytou salátovou okurku, oloupejte ji a nastrouhejte nadrobno do hluboké misky. Osolte a přidejte ocet. Dobře promíchejte.

Nyní oloupejte česnek, prolisujte jej a přidejte do misky, zamíchejte, aby se chutě promíchaly.

Salát přikryjte potravinovou fólií a dejte chladit do ledničky, chutě se příjemně spojí a salát vychladí.

Podávejte k jídlu jako salát, ale i jako přílohu k masu.

Varianta se zakysanou smetanou

Je na vás ocet příliš ostrý? Vyzkoušejte okurkový salát zjemněný poctivou kysanou smetanou. Použijte raději smetanu s vyšší tučností doplněnou o nadrobno nasekaný kopr a najemno nakrájenou cibulkou. Osolte a opepřete. Salát podávejte taktéž dobře vychlazený.

Laisser un commentaire