Zapečené koláčky z listového těsta


Hotová listová těsta jsou vděčným produktem, který šetří čas kdejaké zaneprázdněné hospodyňce. Péct se z něj dají jak slané, tak sladké dobroty. Nyní vám přinášíme recept na slané koláčky s mletým masem a zeleninkou. Z jejich chuti bude nadšení. Podávat je můžete jak k rychlé večeři, tak ke svačince.

Jaké suroviny budete potřebovat na slané koláčky z listového těsta?

Obstarejte si následující ingredience:

  • 350 gramů hotového listového těsta
  • 200 gramů vepřového nebo hovězího masa (může být ale jakékoliv)
  • 1 rajče
  • 1 pálivou papriku
  • trochu majonézy (dle chuti)
  • 80 až 100 gramů tvrdého sýra
  • sůl a mletý pepř dle chuti

Jak postupovat při přípravě slaných koláčků z listového těsta?

Z vyváleného listového těsta si vykrojte kolečka o průměru zhruba deset centimetrů. Pak se pusťte do přípravy ingrediencí na náplň. Rajče si omyjte, odstraňte stopku a pokrájejte ho na menší kostičky. To samé učiňte i s pálivou paprikou.

Mleté maso v míse ochuťte solí, pepřem a může do něj klidně přidat i jemně nasekanou cibulku i lisovaný česnek. Bude tak chutnější.

Vrstvení náplně na koláčky a zapékání

Na vykrojená kolečka z listového těsta pak nanášejte přiměřené množství ochuceného mletého masa, na něj nasypte trochu rajčete a papriky, pomažte majonézou dle chuti a zasypte strouhaným sýrem dle volby (může být například eidam, čedar nebo ementál). Obložené koláčky vyskládejte na plech vystlaný pečícím papírem a dejte zapékat do trouby na půl hodiny při 180 stupních Celsia.

Servírování koláčků z listového těsta a tip na závěr

Upečené koláčky podávejte ideálně ještě teplé spolu se zeleninovým salátkem, nebo studenými omáčkami a dipy dle chuti. Jako oblohu můžete na listové těsto použít prakticky cokoliv máte rádi.

Místo mletého masa je možné klidně zvolit i uzeniny. Perfektní bude třeba libová nebo uzená činka jemně nahrubo nastrouhaná, či sterilovaná kukuřice. Přejeme vám dobrou chuť!

Laisser un commentaire