Nepečený jahodový dezert, který vás osloví svou svěží chutí


Kdo by nemiloval čerstvé jahody. Tohle rudě zbarvené ovoce je jako stvořené na přípravu nejrůznějších sladkých pochoutek. Připravte si s námi jednoduchý nepečený dezert, který se bude hodit pro každou příležitost. Pochutnat si na něm můžete s rodinou po dobrém nedělním obědě, nebo jím pohostěte návštěvu, která bude okouzlena.

Jaké suroviny budete potřebovat na nepečený dezert z jahod?

Připravte si tyto ingredience:

  • 300 gramů čerstvých jahod
  • 120 gramů máslových sušenek (ideálně BeBe)
  • 400 gramů přírodního bílého jogurtu (tučnějšího)
  • 50 mililitrů vody
  • 10 gramů želatiny
  • 1 tabulku bílé čokolády

Jak postupovat při přípravě nepečeného jahodového dezertu?

Nejprve si v misce smíchejte želatinu s vodou a nechte ji nabobtnat asi čtvrt hodiny. Mezitím si omyjte a očistěte důkladně čerstvé jahody a nakrájejte je ostrým nožem na tenké plátky.  K ruce si vezměte kulatou formu na koláč (může být zapékací miska) a na její dno vyskládejte máslové sušenky. Poté se pusťte do přípravy krémové náplně.

Příprava náplně a kompletace dezertu

V míse si promíchejte rozpuštěnou a zchladlou bílou čokoládu s bílým tučným jogurtem. Pak přidejte i nabobtnalou želatinu a metličkou dobře propojte, abyste získali homogenní směs. Pokud vám přijde krém méně sladký, je možné ho ještě přisladit moučkovým cukrem.

Dále vrstvěte krém na vyskládané sušenky a do něj ponořte plátky jahod. Takto opakujte postup několikrát, abyste získali několik pater. Až spotřebujete všechny suroviny, zahlaďte zákusek na povrchu zbylou náplní z jogurtu a vše dejte do lednice ztuhnout.

Servírování jahodového dezertu

Po několika hodinách chladnutí by měl být dezert tuhý. Tudíž jej vyjměte z chladničky a nakrájejte na dílky. Podávejte například s šálkem oblíbené kávy, kakaa, nebo čaje. Perfektní bude tento zákusek zejména v letním období, kdy dokonale osvěží. Přejeme dobrou chuť!

Laisser un commentaire